avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Casnicie destramata
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Casnicie destramata

Bana ziua! De 4 zile, pe fondul unor discutii cu impact emotional puternic, sotia a plecat de acasa la mama ei. Suntem casatoriti de 1 an jumate si avem impreuna o fetita de 1 an si 5 luni. Locuim impreuna cu parintii mei. In urma discutiilor si nerecunostintei ei fata de ei ai mei nu o mai vor acasa. Minte in privinta programului si a banilor castigati de pe urma jobului de vanzatoare, fapt care a dus la discutii si tensiuni.
Ce e de facut in privinta copilului si a situatiei date?
Mentiones ca a plecat decat cu o geanta de voiaj redtul lucrurilor sunt la mine. Cred ca vrea sa se intoarca, e a 3 oara cand face asta, prima data mi a luat si copilul.
Eu vreau sa termin cu circul asta si sa pun capat relatiei.
Copila e in grija mamei mele, sotia aproape ca nu o vedeam la fata ziua.
Astept o rezolutie problemei cu sfaturi si indemnuri.
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: mirebire , utilizator 15:19, 6 Ianuarie 2015
Din poztia pe care o aveti fata de sotie, se pare ca dv sunteti insurat cu parintii, nu cu ea. Nu va fie cu suparare, dar ar trebui sa "puneti capat" relatiei cu parintii mai intai. Nu spun sa-i indepartati de tot, ci sa-i tineti la distanta de familia dv. Ganditi-va ca aveti un copil, care e in grija dv, a sotilor, nu a parintilor dv.
Introduceti actiune de divort si schimbati circul actual cu unul nou.

Nici eu nu vad ce legatura exista intre parintii dvs si programul de lucru sau venitul sotiei dvs, insa e clar ca daca ei nu o mai vor in casa lor, au tot dreptul sa nu o mai primeasca, deci sotia dvs a luat hotararea corecta si s-a mutat la parintii ei. Cum erati intre sarbatori nu cred ca avea cum sa plece cu mai mult de o geanta de voiaj. Restul lucrurilor le poate lua oricand.

Data fiind varsta mica a copilei, cel mai probabil i se va stabili domiciliul la mama (cu siguranta nu i se va stabili domiciliul la bunici cand mama e disponibila), iar dvs veti cere si primi un program de relatii personale (pentru inceput la domiciliul mamei si apoi la domiciliul dvs).
Veti plati o pensie de intretinere, in bani sau in bunuri, in functie de cum va intelegeti cu mama.

Circul nou pe care il veti incepe (tot foarte probabil) se va referi la programul de relatii personale cu fata, la cum cheltuieste mama banii pe care ii platiti in favoarea copilei, la cum sunt intretinute de mama jucariile pe care le cumparati fetei, la ce cuvinte foloseste copila, la cum e pieptanata, imbracata si tot asa. Iar pe partea cealalta mama va va reprosa ca nu contribuiti suficient la cresterea fetei, ca o aduceti inapoi bolnava si murdara, ca nu-i dati sa manance ce trebuie si nu o imbracati adecvat. Si, in plus, o si rasfatati ca sa compensati perioadele in care sunteti absent din viata ei si subminati astfel autoritatea mamei.
Dar macar veti avea cativa km intre dvs si mama si circul nu va fi non-stop, veti avea si pauze.
Ultima modificare: Marți, 6 Ianuarie 2015
mirebire, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)
Domiciliu minor Dayira Dayira Buna ziua, In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta. In luna mai ... (vezi toată discuția)
Program vizita copil la domiciliul mamei TYULKJCVB TYULKJCVB sunt in divort cu sotia mea, la cererea ei, si momentan nu reusim sa ne integem asupra programului de vizitare al copilului. E de acord sa il vad de 2 ori pe ... (vezi toată discuția)