avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 492 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor

Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai am hotarat sa divortam la notar (decizia ei) fiind deacord sa las fetita sa stea cu ea crezand ca e bine pentru copil.Din luna ianuarie inclusive luna mai mi-a dat voie sa-mi iau fetita la fiecare sfarsit de septamana sa stea cu mine. In tot acest timp fosta sotie avea mari proble cu bani ,cu platiile a inceptut sa-mi reproseze ca nu contribui cu nimic la cresterea ei ,adica de cate ori o luam la mine fetita vene cu ce era pe ea ,cand o duceam innapoi normal avea bagaj.
Dupa ce a inceput sa nu mai raspunda la telefon doar cand vroia ea si in vara anului 2013 a vorbit cu parintii mei sa lase fata la ei deoarece ea nu avea service si nici o locuinta.
In luna octombrie am hotarat sa o dau in judecata pentru a lua fetita la mine,ea intretimp s-a mutat la constanta.
Care sunt sansele sa castig?
Exista sansa ca tata sa castig domiciliu fetei ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 2 Septembrie 2014
Exista practica in sensul ca minorilor, mai ales celor de varsta mica li se stabileste domiciliul la domiciliul mamei.Tinand cont de situatia prezentata este de datoria dvs sa incercati,poate reusiti sa dovediti cele afirmate si convingeti judec ca interesul minorului este sa locuiasca cu dvs.
In cazul in care nu voi primi eu domiciliul fetite, la recurs pot cere evaluarea psihologica ? Asta pentru ca vreau sa stiu cum se simte in noua ei familie ,daca este bine trata de catre concubnul mamei ei si cine are grije de ea.
Si cum ar trebui sa cer asa ceva?
Multumesc.
În recurs nu puteţi cere nimic în plus faţă de cererea iniţială.
Dupa cum presimte-am nu am primit eu domiciliul fetei. Jud a hotarat ca e mai bine sa stea la mama chiar daca aceasta are un program de lucru de la ora 13 pana la ora 01 adica cand ar trebui sa stea mai mult cu fetita ea este la lucru si actualul concubin lucreaza la negru in plus stau si in chirie si normal nu isi permit sa inscribe fata la o gradinita cu program prelungit. Eu am obligatia de ai da 1/4 din venitul net pensie alimentara ,iar o pot lua 1 luna in vacanta de vara si cele 3 saptamani iarna ,de pasti doar in ani impairi.Am ajuns la concluzia ca nu se dau verdictele spre binele copiilor se dau spre binele acelor parti care nu sunt capabile sa lucreze iar partea care lucreaza trebuie sa intretina 2 personae in cazul meu 3( copil, mama ssi concubine) si spun asta deoarece la un salar net de 2500 lei mamei ii revin 625 de lei cica bani copilului dar ea ii distribuie .
In hotarare scrie ca am nevoie de 18 motive pentru a putea schimba domiciliul fetei.
Ce as putea sa fac la recurs ?
Care cunt sansele de a castiga?
Va multumesc.
Pana la urma ce se intampla cu fetita dupa ora 13?
Daca vreti sa inscrieti copila la o gradinita cu program prelungit puteti face acest lucru fara a fi stabilit domiciliul copilei la dvs.
Concubinul nu are nici o legatura cu procesul in cauza (doar daca puteti dovedi ca este un pericol pentru copila).
Programul de lucru al parintelui nu este un argument in favoarea sau impotriva stabilirii domiciliului atata vreme cat copilul nu este lasat de izbeliste.
Dimensiunea venitului iarasi nu este un argument hotarator - lipsa lui cu desavarsire ar fi un argument, dar faptul ca dvs aveti un venit mai mare decat al mamei nu este un argument pentru stabilirea domiciliului la dvs. Puteti contribui la bunastarea fetitei fara ca ea sa locuiasca la dvs.
Schimbarea situatiei existente are mari efecte asupra copilului (de cele mai multe ori negative) si trebuie sa fie justificata foarte solid. Preupun (din cele pe care le-ati relatat dvs aici) ca n-ati avut argumente suficiente.

Ultima modificare: Luni, 28 Iulie 2014
mirebire, utilizator

Alte discuții în legătură

Obligarea tatalui de a lua copilul de la gradinita alina.livia alina.livia Buna ziua. In martie avem prima infatisare pt stabilirea domiciliului minorei la mine(mama) si pensie alimentara. Am primit intampinarea facuta de avocatul ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? kitty2013 kitty2013 Buna ziua! Am o fetita de aproximativ 2 ani , concubinul meu (tatal acesteia) a recunoscut-o la nastere. M-am certat cu concubinul meu de nenumarate ori ... (vezi toată discuția)