Buna ziua. Daca fostul meu sot a castigat prin ordonanta presedintiala fiica noastra in varsta de 6 ani, eu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a avea drept de vizita ?
Multumesc anticipat.
Depinde de ce doriti si de in ce stadiu va aflati. Daca a castigat prin ordonanta, banuiesc ca mai e un proces pe fond, probabil de divort. Dati date complete daca vreti un raspuns.
este un process pe fond, dar nu de divort.Divortul s-a pronuntat acum 2 ani.Este process prin care vrea sa obtina custodia totala. Inca un detaliu: el este acum in voiaj, dar nu stiu cum, banuiesc ca de la protectia copilului, actuala concubine are tutela fetitei.
E bine să știți că orice detaliu poate schimba radical lucrurile sub aspect juridic.
Dacă are ordonanta o puteți ataca.
Dacă nu va apărați poate obține si custodie exclusivă.
Deci, divortul s-a pronuntat acum 2 ani, dar el a intentat process prin care vrea custodia exclusive.Vazand ca este un process de durata( proba cu martori fiin abia pe 14 decembrie, iar cea cu interogatoriul nici nu s-a produs), a formulat ordonanta presedintiala pe care a castigat-o.Termenul de atac a expirat, dar eu vreau sa am posibilitatea de a-mi vedea fiica( nu neaparat de a o lua la mine o zi-doua, ci macar sa o pot vedea o ora pe saptamana. Si inca o intrebare: daca in hotararea judecatoreasca se specifica doar ca domiciliul se stabileste la tata pe durata procesului de fond, dar nu se specifica faptul ca nu am dreptul sa o vad, inseamna ca totusi o pot vedea?
Care sunt motivele pentru care s-a stabilit domiciliul la tata? Ce zice instanta in hotarare? Dvs ce argumente ati avut in aparare? Locuiti in aceiasi localitate? Dvs locuiti cu chirie? Copilul a ramas in domiciliu la care locuieste de cand s-a nascut? Aveti serviciu si resurse financiare? Exista bunici care il ajuta pe tata sau pe dvs? El are slujba si venituri?