avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1107 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Cum pot obține drept de vizită după stabilirea ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Cum pot obține drept de vizită după stabilirea domiciliului minorului prin ordonanță președințială?

Buna ziua. Daca fostul meu sot a castigat prin ordonanta presedintiala fiica noastra in varsta de 6 ani, eu ce demersuri legale trebuie sa fac pentru a avea drept de vizita ?
Multumesc anticipat.
Ultima modificare: Vineri, 27 Octombrie 2017
Admin, administrator
Cel mai recent răspuns: mironel33 , utilizator 05:57, 29 Octombrie 2017
Depinde de ce doriti si de in ce stadiu va aflati. Daca a castigat prin ordonanta, banuiesc ca mai e un proces pe fond, probabil de divort. Dati date complete daca vreti un raspuns.
proastasatului, utilizator
este un process pe fond, dar nu de divort.Divortul s-a pronuntat acum 2 ani.Este process prin care vrea sa obtina custodia totala. Inca un detaliu: el este acum in voiaj, dar nu stiu cum, banuiesc ca de la protectia copilului, actuala concubine are tutela fetitei.
E bine să știți că orice detaliu poate schimba radical lucrurile sub aspect juridic.
Dacă are ordonanta o puteți ataca.
Dacă nu va apărați poate obține si custodie exclusivă.
CLAUDIU LASCOSCHI, Avocat
Deci, divortul s-a pronuntat acum 2 ani, dar el a intentat process prin care vrea custodia exclusive.Vazand ca este un process de durata( proba cu martori fiin abia pe 14 decembrie, iar cea cu interogatoriul nici nu s-a produs), a formulat ordonanta presedintiala pe care a castigat-o.Termenul de atac a expirat, dar eu vreau sa am posibilitatea de a-mi vedea fiica( nu neaparat de a o lua la mine o zi-doua, ci macar sa o pot vedea o ora pe saptamana. Si inca o intrebare: daca in hotararea judecatoreasca se specifica doar ca domiciliul se stabileste la tata pe durata procesului de fond, dar nu se specifica faptul ca nu am dreptul sa o vad, inseamna ca totusi o pot vedea?
Care sunt motivele pentru care s-a stabilit domiciliul la tata? Ce zice instanta in hotarare? Dvs ce argumente ati avut in aparare? Locuiti in aceiasi localitate? Dvs locuiti cu chirie? Copilul a ramas in domiciliu la care locuieste de cand s-a nascut? Aveti serviciu si resurse financiare? Exista bunici care il ajuta pe tata sau pe dvs? El are slujba si venituri?

Alte discuții în legătură

Divort in romania, recuperare minor din italia cristina130 cristina130 buna ziua as vrea sa ma ajutati si pe mine. in urma cu 2 ani am fost plecata in italia cu sotul si copilul minor, in urma nentelegerilor dintre mine si sot eu ... (vezi toată discuția)
Custodie temporara a unui copil minor teo53 teo53 cum trebuie sa procedez pentru a obtine custodia copilului minor? sant casatorita legitim. din casatorie a rezultat un copil. acum este minor. am locuit cu ... (vezi toată discuția)
Ordonanța președințială LLia LLia 1.S-a deschis proces de divort de unul din soți. La momentul deschiderii minorul locuia cu unul din părinti -tatal. Ulterior s-a făcut ordonanța ... (vezi toată discuția)