avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 495 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Domiciliu minor
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Domiciliu minor

Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai am hotarat sa divortam la notar (decizia ei) fiind deacord sa las fetita sa stea cu ea crezand ca e bine pentru copil.Din luna ianuarie inclusive luna mai mi-a dat voie sa-mi iau fetita la fiecare sfarsit de septamana sa stea cu mine. In tot acest timp fosta sotie avea mari proble cu bani ,cu platiile a inceptut sa-mi reproseze ca nu contribui cu nimic la cresterea ei ,adica de cate ori o luam la mine fetita vene cu ce era pe ea ,cand o duceam innapoi normal avea bagaj.
Dupa ce a inceput sa nu mai raspunda la telefon doar cand vroia ea si in vara anului 2013 a vorbit cu parintii mei sa lase fata la ei deoarece ea nu avea service si nici o locuinta.
In luna octombrie am hotarat sa o dau in judecata pentru a lua fetita la mine,ea intretimp s-a mutat la constanta.
Care sunt sansele sa castig?
Exista sansa ca tata sa castig domiciliu fetei ?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 16:20, 2 Septembrie 2014
Dvs aveti de atacat acea hotarare, daca pierdeti, de abia cand se schimba conditiile in care s-a dat prima hotarare , mai apelati la instanta.
Oricum, copilul de 3 ani nu ar fi fost ascultat in instanta.
La sfatul avocatului nu am mai facut recurs,am fost sfatuit sa deschid alt process pentru a putea duce alte dovezi.
Care este perioada maxima de a sta intr-un alt oras fara a avea viza de flotant?
Se considera proba intr-un proces o inregistrare audio ( reactia fetitei la vederea mamei)?
Ideea este ca sunt disperat si imi doresc din tot sufletul sa-mi cresc fetita mai ales de cand am vazut ce reactie a avut cand am dus-o inapoi
la mama ei dupa ce si-a petrecut luna august la mine confor programului de vizita stabilit de jud.
Multumesc.
15 zile, dar nu cred ca e cineva care respecta legea, mai ales ca nu ti se intampla nimic daca nu iti pui viza de resedinta. In cel mai rau caz iei amenda de max 80 de lei, nici asta nu se aplica de cele mai multe ori.
Nu e concludenta proba audio.. v-ar fi ajutat una video -audio si eventual un martor. Nu stiu daca puteti proba astfel ca fetitei nu ii e bine cu mama, sunt multi copii de varste mici care se tavalesc plangand in hohote cand le pleaca mamica sau taticul la munca si raman cu celalalt parinte.
Cat de putin i-ar placea copilei sa stea cu mama, sansele dvs sunt extrem de mici sa obtineti domiciliul copilului la dvs.

Cei de la gradinita pe care fiica mea o frecventeaza au dreptul de a lua masuri daca observa ca din comportamentul fetei rezulta ca este traumatizata psihic ( daca exista asemenea procedure si care sunt acelea).?
Multumesc.
Nu stiu daca vor observa. Pot anunta Dgaspc, nu stiu daca o fac.
In calitate de parinte care exercita si el autoritatea parinteasca, aveti dreptul sa cereti relatii, sa comunicati cu educatoarele/ directorul institutiei si sa cereti sa fiti anuntat daca sunt probleme cu copilul.
Sunteti in dezavantaj fata de mama, apelati la un mediator, poate ajungeti la o situatie de compromis de dragul copilului.
Lucrurile se vor schimba pe masura ce copilul va creste, important e sa nu va dati batut si sa va indepartati de copil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligarea tatalui de a lua copilul de la gradinita alina.livia alina.livia Buna ziua. In martie avem prima infatisare pt stabilirea domiciliului minorei la mine(mama) si pensie alimentara. Am primit intampinarea facuta de avocatul ... (vezi toată discuția)
Refuzul minorului in varsta de 5 ani de a petrece timp cu tatal biologic fyvie fyvie Buna ziua, Am divortat in 2009 de fostul sot cu care am o fetita in varsta de 5 ani jumatate. Copilul s-a nascut in mai 2007 inainte ca noi sa fim casatoriti. ... (vezi toată discuția)
Poate sa imi ia copilul? kitty2013 kitty2013 Buna ziua! Am o fetita de aproximativ 2 ani , concubinul meu (tatal acesteia) a recunoscut-o la nastere. M-am certat cu concubinul meu de nenumarate ori ... (vezi toată discuția)