avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Poate sa imi ia copilul?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Poate sa imi ia copilul?

Buna ziua!

Am o fetita de aproximativ 2 ani , concubinul meu (tatal acesteia) a recunoscut-o la nastere.
M-am certat cu concubinul meu de nenumarate ori ... as vrea sa ma despart de acesta si sa plec cu fetita la tatal meu, dar ma ameninta ca imi va lua fetita pentru ca el are o situatie financiara mai buna ca a mea, are un apartament cu 2 camere cumparat prin programul "Prima Casa"

Eu nu lucrez, tatal meu locuieste intr-o garsoniera de 24 mp

Poate sa-mi ia fetita ? :sorry:

Va multumesc!
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
kitty2013, utilizator
Cel mai recent răspuns: kitty2013 , utilizator 12:43, 12 August 2013
Nu poate ,situatia financiara mai buna a unuia dintre soti/concubini nu reprizinta un criteriu exclusiv la stabilirea domiciliului minorului la unul dintre parinti.Varsta fetitei constituie un argument pt a i se stabili domiciliul la dvs.Nu se pune problema in termeni de: luat copilul,"autoritatea parinteasca se exercita in comun de ambii parinti,iar domiciliul minorului este stabilit la unul dintre parinti cf interesului superior al minorului.
Pentru a va lua fetita trebuie sa introduca o actiune in instanta pentru custodia acesteia. In cadrul procesului, se va efectua o ancheta sociala care va stabili daca dvs. aveti conditiile necesare intretinerii minorei. Desigur ca se va avea in vedere veniturile fiecaruia dintre parinti precum si conditiile de viata oferite.
In principiu poate, mai depinde si de ce argumente aveti dvs. Este firesc sa aveti in primul rand un loc de munca. Orice parinte trebuie sa-si asume, si financiar, cresterea si educarea copilului, pe care l-a adus pe lume!
Asa ca cautati un loc de munca si apoi ceva de inchiriat in apropierea tataului sau chiar impreuna cu acesta, dar nu toti 3 intr-o garsoniera! Fireste ca pentru orice judecator conteaza argumente legate de calitatea vietii, pe care un parinte o poate oferi copilului sau. Mai sunt si alte argumente, dar intai de toate, orice jude normal vrea sa se asigure, ca un copil traieste intr-un mediu cat de cat bun si stabil.
Daca vreti sa va despartiti, asigurati-va mai inainte de a pleca, ca aveti unde. Succes! (de la concubin la tata e o rezolvare imatura, ca de copil. dvs sunteti mama, nu copil, purtati-va ca atare, nu va puteti permanent afla in intretinerea altcuiva!)
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
proastasatului, utilizator

Concubinul are 32 de ani...eu voi implini 23 ,
Nu m-am angajat din cauza ca nu aveam cu cine sa las fetita
Nu vreau ca ea sa mai asiste la certurile noastre, acum 5 zile m-a batut (pentru prima oara ) de fata cu ea...
Va multumesc frumos!
Ultima modificare: Luni, 12 August 2013
gi-jane2, moderator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Fetita mea refuza sa se intoarca la mama damian_lovesyou damian_lovesyou Buna ziua, as dori sa aflu ce se poate intampla, sau ce ma indrumati sa fac , daca fetita mea in varsta de 9 ani refuza sa se intoarca la mama??. si ... (vezi toată discuția)
O relatie ce nu ati mai intalnit! crinanicola crinanicola Buna ziua, ma numesc Drumasu Crina am 21 de ani si am trait o experienta ingrozitoare alaturi de un baiat de 25 de ani timp de 3 ani in urma careia am o fetita ... (vezi toată discuția)
Bună ziua! ma aflu într o situație foarte delicata. am doua ... Crisstina1234 Crisstina1234 Bună ziua! Ma aflu într o situație foarte delicata. Am doua fetite, 3 luni și cealaltă 4 ani. Nu sunt căsătorită cu tatăl copiilor. De ceva timp nu ne ... (vezi toată discuția)