Buna ziua,
In luna ianuarie 2013 fosta sotie a parasit domiciliul conjugal si a luat-o si pe fetita noastra in varsta de 3 ani fara a ma anunta.
In luna mai am hotarat sa divortam la notar (decizia ei) fiind deacord sa las fetita sa stea cu ea crezand ca e bine pentru copil.Din luna ianuarie inclusive luna mai mi-a dat voie sa-mi iau fetita la fiecare sfarsit de septamana sa stea cu mine. In tot acest timp fosta sotie avea mari proble cu bani ,cu platiile a inceptut sa-mi reproseze ca nu contribui cu nimic la cresterea ei ,adica de cate ori o luam la mine fetita vene cu ce era pe ea ,cand o duceam innapoi normal avea bagaj.
Dupa ce a inceput sa nu mai raspunda la telefon doar cand vroia ea si in vara anului 2013 a vorbit cu parintii mei sa lase fata la ei deoarece ea nu avea service si nici o locuinta.
In luna octombrie am hotarat sa o dau in judecata pentru a lua fetita la mine,ea intretimp s-a mutat la constanta.
Care sunt sansele sa castig?
Exista sansa ca tata sa castig domiciliu fetei ?
Avocata mea a zis ca nu este necesar sa cerem evaluarea psihologica a fetitei ,cred ca doar asa puteam afla daca fetita se simte bine in noul camin.Eu imi cunosc foarte bine fosta sotie si stiu de ce este in stare cand vine vorba de bani . Inainte de process am fost si la mediator unde evident nu ne-am inteles pentru ca ea mi-a cerut 1.000 lei lunar asta insemnand cheltuielile pe care le are cu fiica noastra .
Se mai poate face o evaluare psihologica sau nu?
Vreau sa stiu ca ii este bine fetitei.
Puteti face o evaluare psihologica a fetei.
Aveti autoritate parinteasca in comun (banuiesc) asa ca puteti merge cu fetita la orice medic considerati necesar.
Insa ar trebui sa va dati si dvs seama daca fetita este bine sau nu din discutiile pe care le purtati cu copila, din felul in care reactioneaza in variate situatii, din ce va spune educatoarea si persoanele care interactioneaza cu ea, etc.
Nu inteleg ce legatura exista intre cum ii este fetei si ce e in stare mama ei cand e vorba de bani. Care bani?
Eu I-am zis si avocatei mele fetita pentru mama este o sursa sigura de venit lunar ,adica anul trecut a lucrat cateva luni in 3 locuri mai exact nu-I place sa munceasca si da eu am prins fetita zicand-ui papusi ,, iti dau eu daca mai ceri sa vorbesti cu tati , aicia stai cu mine ''. Deasemenea si mama ai prins-o zicand acelas lucru dar de data asta era vorba de bunici.
Am mai avut discutii pe tema banilor adica daca ii dau bani pot sa-mi vad copilul daca nu ,nu am derptul la vizita.In privinta gradinitei nu cred ca voi putea face ceva atata timp cat ea sa mutat in jud. constanta e cam greu ca eu stau in Timisoara.
Fosta sotie stie ca tin foarte mult la fetita si as face orice pentru ea de asta a luato si s-a mutat in judetul constanta .Ma amenintat de multe ori ca nu o sa mai vad doar atunci cand ii voi da suficienti bani.Inainte de a o da in judecata am fost cu ea la mediator pentru a ne intelege in privinta fete , ea a considerat ca spre binele fetei este daca ii dau eu lunar suma de 1.000 d lei cea ce mi se pare absurd.
Pentru ea copilul in momentul de fata este o sursa de venit sigur in conditiile in care ea castiga la ora actuala 700 lei ,iar concubinul nu are nici un fel de venit.
Deci nu stiu cum as putea rezolva cu gradinita de la o distanta de 800 km.
Evaluare psihologica am vrut din motivul ca am auzito vorbind cu papusa ,, iti aret eu tie daca mai vrei sa mergi la tati''