avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 869 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Carte identitate Copil al cãrui pãrinte nu are ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Carte identitate Copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala

Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici proprietarul nu mai trăiește. Din anumite motive mama lor nu poate să-și facă CI unde eu și cu soția mea stăm și nici să-și treacă fiica pe aceeași adresă ca a ei.

Fetița de 14 ani are nevoie de CI pentru a se prezenta la examenul de capacitate din această lună.

Care ar fi soluția în această cauză?
Există posibilitatea ca sora ei să devină ocrotitor legal și să îi poată face CI sorei ei?
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:04, 6 Iunie 2013
Legal, locuinta minorului este la parintii sai. Care este regimul locuintei unde mama isi are adresa? Sta cu chirie acolo, e mostenire? Fata asta nu are si un tata? Nu isi poate face buletinul la adresa tatalui?
Pentru a-i face CI cumnatei dv la adresa unde dv locuiti, nu este necesar ca sotia dv sa devina ocrotitorul legal. Atata timp cat fata are parinti si nu sunt decazuti din drepturile parintesti, acestia sunt ocrotitorii sai legali. Puteti sa o luati in spatiu, daca dv sunteti proprietarii imobilului unde locuiti; veti avea nevoie si de acordul mamei in acest sens.
m_ella, domiciliul copiilor este la domiciliul parintilor sau la al unuia dintre ei, nu se poate sa ii faca CI la adresa dumnealor daca nu ii fac si mamei - ati scris si dvs. asta la inceputul mesajului.

O solutie simpla ar fi domiciliul la tata, cu acordul mamei - insa nu avem detalii despre situatia familiala.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
Ares-3, moderator
Tatăl din păcate nu s-a interesat deloc, nici nu știm pe unde stă!
Mama fetei stă cu chirie, nu are act de proprietate.
Nici noi nu avem act de proprietate unde stăm și nu putem să o luăm pe mama fetei în spațiu, deci nici pe fată
Ati zis ca proprietarul a decedat, cui ii plateste chiria? Nu s-a dezbatut succesiunea?
Mostenitorul ar putea merge cu mama si cu fetita la Evidenta sa isi exprime consimtamantul, nu trebuie sa prezinte si contract de inchiriere ci doar actul de proprietate al imobilului.
situația e complicată rău.
ea stă într-o locuință ai cărei proprietari au murit, moștenitorii sunt plecați în străinătate la muncă și când mai trec prin țară ea le plătește chiria aferentă.
tocmai din cauza tatălui a trebuit să se mute unde într-un loc mai retras și de aici situația.

dacă totuși mama fetei se întoarce la locuința părinților ei și își schimbă buletinul poate să-i facă în același timp buletin și fetei ? asta ar fi cam ultima soluție pentru că noi stăm cu fata într-un județ, mama ei în altul, iar bunica fetei în cu totul alt județ.
Ultima modificare: Miercuri, 5 Iunie 2013
anthynidiany, utilizator

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Parinti cu preferinte magdalena1976 magdalena1976 buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema . parinti mei are doi copi, un ap cu 3 cam pe care a facut acte de vanzare cumparare cu fratele meu si o ... (vezi toată discuția)
Care este rezolvarea? Gynutza Gynutza Am cunoscut o domnisoara acum in varsta de 16 ani, care nu are nici pana in momentul de fata Carte de Identitate. Din cate stiu eu, este raspunderea parintilor ... (vezi toată discuția)