avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... parinti cu preferinte
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

parinti cu preferinte

buna ziua ,va rog sa ma ajutati intr-o problema . parinti mei are doi copi, un ap cu 3 cam pe care a facut acte de vanzare cumparare cu fratele meu si o garsoniera in care sau mutat ei si aceasta este pe numele acestora eu si sotul meu impreuna cu un minor de 16 ani am fost alungati din casa. buletinele noastre au ramas pe aceasi adresa dar fetita nu poate face buletin din cauza lipsei de documente, ce pot face in aceasta situatie ! in prezent stau fara forme legale cu chirie unde nici aici nu pot cade la intelegere cu proprietareasa sa ne ia in spatiul locativ
Ultima modificare: Miercuri, 7 Noiembrie 2012
magdalena1976, utilizator
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 17:47, 19 Noiembrie 2012
Nimeni nu este obligat sa isi dea acordul sa va ia in spatiu.

Atat timp cat parintii sunt in viata, nu aveti niciun drept asupra garsonierei in care stau.

Incercati o carte de identitate provizorie, se elibereaza atunci cand nu puteti justifica un domiciliu.

Din ce ati scris se intelege ca fata nu are carte de identitate - ati cam intarziat, are 16 ani...
Trebuie sa incercati sa va intelegeti cu proprietarul locuintei unde aveti dumneavoastra inscris domiciliul - fratele sau parintii, ca nu ati spus in care din cele 2 locuinte stateati (probabil in garsoniera).

Explicati-le ca nu ii puteti face fetei carte de identitate pentru ca domiciliul copilului trebuie sa fie unde este si domiciliul parintilor, poate fata de nepoata au sentimente mai calde.
Cand se depun actele minorul trebuie sa fie insotit de unul dintre parinti si, in cazul dvs., de proprietarul (sau proprietarii, depinde de situatie) locuintei unde ati stat.
Daca fata ar fi majora ar putea sa isi faca oriunde carte de identitate - adica si la alt domiciliu decat aveti dvs., parintii.

Dumneavoastra, daca va expira actele, puteti obtine (cum a scris ilinca1981) carte de identitate provizorie.
Solicitati pentru copil eliberarea unui CIP pe motivul,, lipsa dovada adresei de domiciliu,,.
Ultima modificare: Luni, 19 Noiembrie 2012
Justitiarul711, utilizator
Poate solicita, insa pentru ca parintii nu locuiesc acolo unde au inscris domiciliul pe cartile de identitate, aprobarea cererii, in opinia mea, nu este sigura.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte de identitate ContSters264953 ContSters264953 cum pot sa schimb actul de identitate daca stau in chirie, ce domiciliu sa apara pe actul de identitate? proprietarul a-mi ofera flotant, dar eu am nevoie de ... (vezi toată discuția)
Carte de identitate AdrianEV AdrianEV Salutare, am o problemă: CI îmi va expira în curând și ar trebui să-mi fac altul. Locuiesc în Cluj, dar nu am un domiciliu stabil. Din ce am citit la ... (vezi toată discuția)
Cum pot face buletin? Mlesnita Mlesnita O mare nelamurire. Mi.a expirat buletinul si nu il pot face deoarece sotul, care este unic proprietar pe apartament, nu este in tara, si dupa cum mi s.a zis, ... (vezi toată discuția)