avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 656 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Care este rezolvarea?
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Care este rezolvarea?

Am cunoscut o domnisoara acum in varsta de 16 ani, care nu are nici pana in momentul de fata Carte de Identitate. Din cate stiu eu, este raspunderea parintilor ca atunci cand copilul ajunge la varsta de 14 ani, au obligatia de a-l sustine si asista la toate demersurile privind obtinerea Cartii de Identitate.
Mentionez ca fetita in momentul de fata sta cu mama si celelalte surori ale ei,intr-o locatie anume(deci la nici unul dintre domiciliile parintilor). Ambii parinti au o situatie financiara foarte precara,mama fetei s-a recasatorit(nu oficial-dar nu mai sta nici cu cel de-al doilea barbat), iar tatal biologic a fost inchis, fiind eliberat dupa ispasirea pedepsei, in urma cu putin timp(dar are domiciliu stabil!).Tine legatura cu el, dar este foarte tensionata.
Intrebarea mea: Care este rezolvarea din punct de vedere legal, si ce demersuri trebuie sa faca pentru a fi in legalitate?Parintii vor fi amendati?Cum pot sa o ajut eu(daca pot)?
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:43, 10 Mai 2011
ar putea cineva s-o ia in spatiu pe fata asta?
exista o hot de divort a parintilor, a fost copila incredintata unuia din parinti?
Momentan locuiesc la o cunostinta de-a mamei. Am inteles ca mama fetitei este in negociere pentru a cumpara o casuta la tara.Parintii biologici nu sunt divortati, si nici nu stiu sa fie incredintata mamei sau tatalui(legal). Sau despartit in fapt, iar fetita sta cu mama.
are nevoie de certificatul de nastere, certificatul de casatorie original si copii, un act de proprietate, o copie dupa acesta si acordul proprietarului c-o ia in spatiu, timbru fiscal de 4 lei si 7 lei taxa de buletin (se plateste la evidenta populatiei, unde depune actele). completeaza si o cerere , tot de la ghiseu ia un formular

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Carte identitate copil al cãrui pãrinte nu are locuinta proprietate personala anthynidiany anthynidiany Soția mea are o soră care a împlinit 14ani. Mama lor momentan are buletin, dar ea nu este proprietara locuinței trecute în CI și nici ... (vezi toată discuția)
Procedura adoptie kripteya kripteya buna ziua. ce pasi trebuie parcursi pentru adoptarea unei fetite a carei mama este in inchisoare in brazilia,tatal este decedat iar in momentul de fata fetita ... (vezi toată discuția)
Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)