avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1628 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... procedura adoptie
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

procedura adoptie

buna ziua.
ce pasi trebuie parcursi pentru adoptarea unei fetite a carei mama este in inchisoare in brazilia,tatal este decedat iar in momentul de fata fetita este in grija bunicii?
bunica fetitei a dat o pe mama acesteia spre adoptie cand era mica si acum vrea sa incredinteze fetita spre crestere mamei vitrege a mamei fetitei pentru ca nu poate avea grija de ea si ca ar vrea sa plece la munca in strainatate.mama vitrega nu doreste fetita si ar vrea sa o incredinteze unui unchi al fetei - fratele tatalui fetitei, casatorit si avand un baitel - si care vrea adoptia fetitei.si ca situatia sa fie si mai complicata fetita are certificat de nastere portughez fiind nascuta in acest stat cand parintii lucrau acolo.
ce se poate intampla daca unchiul fetitei o ia pe fetita de la mama vitrega fara a sti mama fetei si fara a sti si bunica ei?va multumesc.cu stima
Cel mai recent răspuns: kripteya , utilizator 12:25, 15 Ianuarie 2012
se pare ca v am dat de lucru.am rabdare
Legal nu se poate face nimic din ce ati spus.
Nu conteaza unde e mama, ea trebuie sa isi dea acordul.
Daca "unchiul" o ia fara acte, poate sa fie invinuit de rapire. Dar din cate inteleg, nu prea are cine sa faca plangerea.
ideea ar fi sa ia fetita de la bunica vitrega cu acordul acesteia (chit ca asta nu are valoare juridica) si cu indeplinirea unor formalitati - declaratie,ceva in sensu asta,martori..- prin care aceasta sa si dea consimtamantul la cedarea copilului (asta pentru a fi cat de cat acoperit de o eventuala acuzatie a mamei) iar apoi sa incerce legal, prin contactarea celor de la asistenta sociala,prin intentarea unei actiuni de decadere din drepturi a mamei preluarea fetitei.cam asa vad eu lucrurile.multumesc pentru raspuns
kripteya a scris:

buna ziua.
ce pasi trebuie parcursi pentru adoptarea unei fetite a carei mama este in inchisoare in brazilia,tatal este decedat iar in momentul de fata fetita este in grija bunicii?


Da' mama fetiteti ce opinie are? Ce doreste? E la curent cu toata ameteala asta?
Multumesc.

de mama fetitei se stie ca e inchisa in brazilia pentru trafic de droguri,nu stie de intentia varului meu de a prelua fetita si nici nu stiu daca poate fi contactata.asta e si ideea ce se poate intampla,in cel mai rau caz,daca fetita ajunge la varu miu fara stiinta mamei

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drepturi asupra copilului cocancl cocancl Buna, Recent eu si sotia mea ne-am despartit, ea avea un copil dintr-o alta casatorie, care a fost trecut ulterior pe numele meu, nu a fost adoptie inca, ... (vezi toată discuția)
Custodie fetita mariusnegrau27 mariusnegrau27 buna ziua am si eu o problema cu fosta concubina cu care am stat cinci ani inpreuna si avem o fetita inpreuna mama fetitei in trei ani de cand neam despartit ... (vezi toată discuția)
Urgent!!!! tatal cere copilul dupa 10 ani...in care nici macar nu l-a recunoscut! fany22 fany22 Buna ziua, Problema e urmatoarea: Mama fetitei, se desparte de barbatul care se presupune a fi tatal fetitei (el nu vrea s-o recunoasca pe motiv ca nu-i al ... (vezi toată discuția)