avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 412 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... eliberare prima ci la 14 ani
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

eliberare prima ci la 14 ani

o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza intre timp si copii nu vor sa stea cu tatal lor natural ci cu amantul mamasi cu care a trait in ultimi 2 ani .al doilea copil implineste virsta de 14 ani si urmeaza sa scoata ci tatal nu are o locuinta proprie si el fiind luat in spatiu de o alta persoana pe care nu o poate obliga sa ai ia si copilul in spatiu ce solutie ar avea tatal
Cel mai recent răspuns: cucu-virilu , utilizator 20:52, 2 Iulie 2012
Cineva trebuie sa devina reprezentant legal al minorului. Trebuie obtinuta o curatela de la instanta de tutela. Abia apoi reprezentantul legal al minorului va merge cu acesta sa-i faca act de identitate. Domiciliul copilului este la aceeasi adresa cu a mamei. Daca unde avea mama domiciliul copilul nu poate fi primit in spatiu atunci se va face carte de identitate provizorie. Cine e proprietar la adresa mamei din cartea de identitate? Reveniti cu amanunte ca sa va putem da mai multe informatii.
la adresa mamei nu mai traieste nimeni toti au decedat casa fiind a parintilor ei iar acum trebui sa se faca succesiune cred o ruda a luat curatela copiilor pentru a le face succesiunea dar fara buletinul copilului de 14 ani am inteles ca nu se poate
Daca s-a instituit curatela, atunci domiciliul copilului este la curator. Acesta din urma se prezinta cu minorul la evidenta persoanelor pentru eliberarea CI. Pentru minor este necesar certif. de nastere si decizia de curatela in xerox si original, pentru curator buletinul si contractul pe casa in xerox si original, taxa de 11 lei. Trebuie sa verificati motivul de instituire a curatelei. Mergeti la serviciul de asistenta sociala si solicitati ajutor.
Ultima modificare: Joi, 28 Iunie 2012
Justitiarul711, utilizator
Nu se face domiciliul copilului la curator. Curatela e doar de reprezentare. Daca ar exista un plasament atunci cu totul alta ar fi situatia. Domiciliul copilului este in acest caz la persoana care l-a luat in plasament.
In situatia prezentata i se poate face copilului o carte de identitate provizorie cu domiciliul la mama. Sunt necesare: certificat de nastere copil(original si copie), sentinta de divort a parintilor, definitiva si irevocabila(original si copie), trei fotografii tip buletin, taxe 1+4 lei, curatela si actul de identitate al curatorului.
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Intrebare - carte de identitate la 14 ani Oana911 Oana911 Buna ziua.am o intrebare.va rog sa_mi raspundeti daca se poate.. in urma cu 23 de ani fam. mea a primit o locuinta de la primarie cu chirie. Pe contract ca si ... (vezi toată discuția)
Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin nepotului minor ? andriana11 andriana11 Buna ziua, Daca am o curatela data de primaria municipiului in care locuiesc ,in care este stipulat faptul ca reprezint ineresele minorului(adica al nepotului ... (vezi toată discuția)
Este nevoie de consimtamantul minorului, proprietar al locuintei, la schimbarea domiciliului parintilor? este necesara instituirea unei curatele pentru a-si exprima acest consimtamant minorul? allyjana allyjana un minor(14 ani) devenit proprietar al locuintei, prin donatia parintilor are nevoie de instituirea unei curatele pentru a-si exprima acordul(consimtamat ... (vezi toată discuția)