avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 576 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin nepotului minor ?

Buna ziua,
Daca am o curatela data de primaria municipiului in care locuiesc ,in care este stipulat faptul ca reprezint ineresele minorului(adica al nepotului meu pe linie materna) dar este si specificat ca mi-afost data pentru a ridica alocatia de stat
o pot folosi si pentru ai face buletin nepotului fara a mai fi inplicata si mama lui?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:15, 13 Iulie 2013
Sigur ca da, domiciliul minorului este la dvs., reprezentantul legal.
Curatelele sunt de mai multe tipuri, de aceea daca in curatela eliberata de primarie nu specifica cum ca domiciliul copilului este la dvs. si ca sunteti reprezentantul legal al copilului ci doar este o curatela pentru a ingriji copilul si a-i ridica si administra alocatia de stat nu puteti depune actele in locul parintilor. In schimb unul dintre parinti va poate imputernici pentru a-l reprezenta la SPCLEP in vederea depunerii actelor copilului si obtinerii primului act de identitate a acestuia.
Ultima modificare: Marți, 21 Mai 2013
Justitiarul711, utilizator
Buna ziua ,
Din mesajul dumneavoastra inteleg ca nu ma pot folosi de curatela,in acest caz ce pot face cui ma pot adresa deoarece mama nu este dispusa sa-mi dea inputernicire si nici nu este in tara.Copilul este in grija mea de la 2 luni si acum are 13 ani.Va multumesc.
Imputernicirea o poate face oricare dintre parinti, fie la notariatul din tara ori din strainatate care are apostila de la Haga, ori la ambasada sau consulatul roman din strainatate. Daca nu mergeti la autoritatea tutelara si solicitati sa va fie dat minorul IN PLASAMENT. Este cea mai simpla solitie.
Buna ziua,
Daca reusesc sa conving mama sa-mi dea imputernicire as dori sa stiu daca poate fi data una cu care sa-l reprezin pe minor in orice situatie care se iveste pana la majorat si nu doar pentru buletin.va multumesc anticipat.

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Tutela sau plasament familiar camelia daniela camelia daniela buna seara. care este cea mai rapida metoda de a fi reprezentantul legal al unui copil de 15 ani? care e diferenta intre tutela si plasament? cat ar dura in ... (vezi toată discuția)
Informazii buletin 14 ani Madalina615 Madalina615 Buna ziua, ma aflu in fata unei mari probleme. Fratele meu a implinit varsta de 14 ani prin luna februarie, el locuieste impreuna cu parintii mei in Italia, pe ... (vezi toată discuția)