avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1702 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Ma pot folosi de curatela pentru a-i face buletin nepotului minor ?

Buna ziua,
Daca am o curatela data de primaria municipiului in care locuiesc ,in care este stipulat faptul ca reprezint ineresele minorului(adica al nepotului meu pe linie materna) dar este si specificat ca mi-afost data pentru a ridica alocatia de stat
o pot folosi si pentru ai face buletin nepotului fara a mai fi inplicata si mama lui?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 15:15, 13 Iulie 2013
Buna ziua,revin cu o intrebare care este mai complicata si as dori un raspuns ca sa stiu cum voi proceda in continuare.
Daca minorul(nepotul pe linie materna)a fostcrescut de mine si sotul meu fara ca mama lui sa se implice in nici un fel pana acum avem posibilitatea sa_l infiem fara consimtamantul paritelui si daca da ce putem face sau macar datimi un sfat cum sa procedez sa fie mai simplu pentru noi si copil.(are 13 ani)
Va multumesc!
Ultima modificare: Marți, 2 Iulie 2013
andriana11, utilizator
Daca minorul a fost crescut de dvs. adresati-va instantei de tutela pentru a solicita un plasament. Despre adoptie fara acordul ambilor parinti nu poate fi vorba, dar daca ambii parinti nu se ocupa de copil un plasament ar fi numai bun pentru dvs. Oricum plasamentul este o etapa obligatorie si in caz de adoptie.
Buna ziua,
Daca deschid un proces de instituire a tutelei am vreo sansa?
Multumesc
Solicitati un plasament in regim de urgenta. Nu este complicat. Tutela se instituie doar in cazurile speciale.
Deschiderea tutelei
Art. 110 din Codul Civil
Cazurile de instituire
Tutela minorului se instituie atunci când ambii părinţi sunt, după caz, decedaţi, necunoscuţi, decăzuţi din exerciţiul drepturilor părinteşti sau li s-a aplicat pedeapsa penală a interzicerii drepturilor părinteşti, puşi sub interdicţie judecătorească, dispăruţi ori declaraţi judecătoreşte morţi, precum şi în cazul în care, la încetarea adopţiei, instanţa hotărăşte că este în interesul minorului instituirea unei tutele.

Măsura  plasamentului se stabileşte de către comisia  pentru
protecţia copilului, în situaţia în care există acordul părinţilor, sau
de către instanţa judecătorească, la  cererea  direcţiei generale  de  asistenţă socială şi protecţia  copilului,  dacă se impune înlocuirea  plasamentului în regim de urgenţă dispus de către direcţia generală  de asistenţă socială şi protecţia copilului sau atunci când nu există  acordul părinţilor sau,  după  caz,  al unuia  dintre părinţi,  pentru
instituirea acestei măsuri. 

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Eliberare prima ci la 14 ani cucu-virilu cucu-virilu o familie divorteaza copii sunt incredintati mamei de catre instanta unul face prima ci la virsta de 14 ani al doilea copil nu apuca deoarece mama decedeaza ... (vezi toată discuția)
Tutela sau plasament familiar camelia daniela camelia daniela buna seara. care este cea mai rapida metoda de a fi reprezentantul legal al unui copil de 15 ani? care e diferenta intre tutela si plasament? cat ar dura in ... (vezi toată discuția)
Prima carte de identitate in lipsa parintilor vlad2006 vlad2006 PARINTII PLECATI IN STRAINATATE AI UNUI MINOR CARE A IMPLINIT VARSTA DE 14 ANI SI SE AFLA IN ROMANIA POT IMPUTERNICII PRIN PROCURA DATA LA NOTAR O TERTA ... (vezi toată discuția)