avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Tutela
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Tutela

Buna ziua
Vreau sa va expun o situatie a unui copil al nimanui ,deocamdata .Este vorba de o fetita de noua ani nascuta de o mama care a murit si un tata care nu a vrut sa o recunoasca .Tatal copilei era sotul bunicii ei . Fetita a fost data in plasament ,luata si integrata in familie si iar data in plasament pentru ca in perioada integrarii a fost foarte rau pentru copil. Cersea ,cauta prin tomberoane,internata in spital cu degeraturi si multe altele .Primul plasament a fost la o asistenta maternala . Al doilea plasament tot la aceeasi persoana dar care s-a pensionat in perioada in care copilul a fost integrat in familie. Nu primeste bani cum primesc copii dati in plasament . Anul acesta a murit mama biologica a copilei iar bunica materna o vrea in familie si se judeca la tribunal . Bunica are un baiat mai mare cu tatal copilei iar in urma anchetei sociale s-a recomandat scoaterea lui din familie .Pentru copila s-a decis de la tribunal ca se poate integra copila in familie .Nu s-a pus in aplicare pentru ca se judeca si tutela iar acest dosar nu s-a finalizat Copila a fost audiata si nu vrea sa mearga la bunica .Bunica o vrea doar pentru bani nu ca o iubeste pentru ca nu a vizitat copilul desi locuieste in aceiasi localitate . Cum e posibil ca pentru un copil familia sa fie capabila sa creasca un copil (fetita ) iar pentru altul se recomanda scoaterea din familie (baiatul )?Ce se poate face ca fetita sa ramana acolo unde este? Multumesc anticipat?

Alte discuții în legătură

Va rog frumos sa mă ajutați cu un răspuns la problema următoare: verișorul ... Ionela 10 Ionela 10 Va rog frumos sa mă ajutați cu un răspuns la problema următoare:verișorul meu are o fetiță cu o persoană care a decedat.Fetita este pe numele ... (vezi toată discuția)
Ajutati o mama vaduva si fara copil sa si vada macar nepoata!!!! ladylara31 ladylara31 problema este deosebita si din pacate si arzatoare.deci daca parintii au divortat,minora (sub 10 ani)a fost incredintata mamei desi....ma rog,si tatal ... (vezi toată discuția)
Sperante!! Molly.28 Molly.28 Buna! Sunt o mama necajita,pt ca am o fetita de 6 ani si este facuta in potriva mea decatre bunica ei(fosta soacra). Problema a inceput dupa un an ce am ... (vezi toată discuția)