avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 517 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Sperante!!
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Sperante!!

Buna!
Sunt o mama necajita,pt ca am o fetita de 6 ani si este facuta in potriva mea decatre bunica ei(fosta soacra).
Problema a inceput dupa un an ce am divortat.Fetita avea 3 ani si trebuia sa ma intorc la servici.Am lasat-o cu mama mea dar can veneam de la servici copilul nu mai era cu mama mea.A venit bunica dupa ea,si a dus-o la ea.
Mama mea a dat copilul pt ca eram amenitati ,si va spun sincer am fost victima lor si mia fost frica de ei.Credeam ca pe o cale omeneasca ne vom putea intelege,dar nu asa s-a intamplat.La inceput am acceptat situatia nedorita,ca am avut probleme si lucrem foarte mult.Vara asta insa au inceput sa puna la cale ceva impotriva mea.Fetita spunea ca bunica sa ia spus ca eu ni-mi iubesc fetita,si ca sunt in stre sa i-mi vand copilul.Cu asta mi-a pus capacul.
Tata plateste pensie alimentara,si bani imi cereau inapoi,si daca nu dadeam nu-mi pot vedea fetita.De fiecare data sunt amenitata cu bani si cu orice daca lor trebuie ceva.
In 2 septembrie iam facut o plangere penala la politie inpotriva tatal ei.dupa care ei mau dat la tribunal pt reincredintare.
Eu nu-mi vad bine acolo copilul.
Vo rog din tot suflet daca puteti sa ma sfatuit.
Va multumesc.
cu toata stima Molly.28
Cel mai recent răspuns: Molly.28 , utilizator 12:05, 27 Noiembrie 2009
Prin hotarare judecatoreasca , copilul va este incredintat dvs. , iar tatal a fost obligat la plata pensiei de intretinere.In mod tacit ati acceptat copilul sa locuiasca cu tatal si bunica paterna, iar pensia de intretinere sa o primiti dvs., acest lucru nu mi se pare corect.Chiar daca tatal si bunica paterna sunt violenti aveati posibilitatea de a va cere drepturile la autoritatile competente si aici ma refer la posibilitatea depunerii unei plangeri penale pentru nerespectarea hotararii judecatoresti.
exact flipi...
dvs trebuia sa aveti prin hotarare jud. un program de vizita in care sa vina tatal sa o vada si daca nu era respectat ii puteati face plangere penala pt nerespectarea hotararii judecatoresti.
nu este normal ce s-a intamplat.

av.m.vasilescu
In situatia data, tatal are mari sanse de a obtine reincredintarea copilei avand in vedere ca, desi ati avut o hotarare irevocabila prin care v-a fost incredintat copilul, ati fost de acord si ati stat nepasatoare atata timp ca tatal sa-l creasca astfel ca situatia in fapt era neconforma cu situatia de drept stabilita prin hotarare.
Tineti cont ca trei ani de zile este o perioada lunga in care tatal copilei a crescut-o, s-a ingrijit de educarea, de sanatatea ei, i-a fost alaturi in toate momentele, spre deosebire de dv.
Va recomand sa va angajati un avocat dar, in opinia mea, timpul a trecut in defavoarea dv. si sansele sunt foarte mari ca actiunea de reincredintare a minorei in favoarea tatalui sa fie admisa. ;)
Molly.28 a scris:

Buna!
In primul rand va multumesc pt raspuns!
Daca imi permiteti asi mai da cateva informati despre situati asta.
Stiu foarte bine ca am gresit cand am lasat fetita la ei.
dar nu am lasat-o cu scopul de a-mi abandona fetita.
in astea 3 ani am avut contact cu minora ,in fiecare zi am fost la ea sa ne jucam.
Pe mine ma deranjeaza ca este facut impotriva mea ,si ca bunica minorei de fiecare dat ma amenita cu prostiile ei.
Vara asta am fost in somaj tehnic 3 luni si puteam sa iau fetita la mine,dar bunica cand a vazut ca fetita se simte foarte bine cu mine si in fiecare zi ma astepta sa ma duc dupa ea ,probabil o deranjat-o si nu a mai lasat fetita la mine,spunea ca e rosu in gat.Am dus-o la medicul de familie,si a consultat fetita si nu avea absolut nimica.
Asta era doar un motiv sa nu lese cu mine.
Daca nu ar fi copilu sucit la cap ea ar fii cu mine,numai ca este amenitata si ea saraca,ca daca vine la mine sa stea atunci acolo nu mai are ce cauta,(bunica nu o mai primeste inapoi)cu asta e speriata.
Nu mi se pare un lucru normal ca fetita de 6 ani sa fie asa tradus in portiva mea.
La fetita mea e frica de bunica sa ca tot timpul stiga la ea.
Cand e nervoasa (bunica)fetita nici nu are curajul sa ma pomeneasca,ca mami ar veni dupa mine.Ei i se pare mai simplu ca ma refuza.
am avocat si am facut plangere penala,impotriva fostului sot dar adevarul e ca nu cu el am probleme.Cu mam lui.
As da pe bunica in tribunal pt ca face copilul improtriva mea,si ca o tine in minciuni.
Va multumesc din tot suflet ca va ocupati cu situatia mea dificila.
Cu toata stima Molly28.

Buna!
In primul rand va multumesc pt raspuns!
Daca imi permiteti asi mai da cateva informati despre situati asta.
Stiu foarte bine ca am gresit cand am lasat fetita la ei.
dar nu am lasat-o cu scopul de a-mi abandona fetita.
in astea 3 ani am avut contact cu minora ,in fiecare zi am fost la ea sa ne jucam.
Pe mine ma deranjeaza ca este facut impotriva mea ,si ca bunica minorei de fiecare dat ma amenita cu prostiile ei.
Vara asta am fost in somaj tehnic 3 luni si puteam sa iau fetita la mine,dar bunica cand a vazut ca fetita se simte foarte bine cu mine si in fiecare zi ma astepta sa ma duc dupa ea ,probabil o deranjat-o si nu a mai lasat fetita la mine,spunea ca e rosu in gat.Am dus-o la medicul de familie,si a consultat fetita si nu avea absolut nimica.
Asta era doar un motiv sa nu lese cu mine.
Daca nu ar fi copilu sucit la cap ea ar fii cu mine,numai ca este amenitata si ea saraca,ca daca vine la mine sa stea atunci acolo nu mai are ce cauta,(bunica nu o mai primeste inapoi)cu asta e speriata.
Nu mi se pare un lucru normal ca fetita de 6 ani sa fie asa tradus in portiva mea.
La fetita mea e frica de bunica sa ca tot timpul stiga la ea.
Cand e nervoasa (bunica)fetita nici nu are curajul sa ma pomeneasca,ca mami ar veni dupa mine.Ei i se pare mai simplu ca ma refuza.
am avocat si am facut plangere penala,impotriva fostului sot dar adevarul e ca nu cu el am probleme.Cu mam lui.
As da pe bunica in tribunal pt ca face copilul improtriva mea,si ca o tine in minciuni.
Va multumesc din tot suflet ca va ocupati cu situatia mea dificila.
Cu toata stima Molly28.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot sa obtin custodia ficei mele? Cristina Ruse Cristina Ruse ce sanse am sa obtin custodia ficei mele?? fetita mea are 12 ani si sta cu parinti tatalui, timp de 5 ani nu mau lasat nici macar sa o vad o vedeam pe ascuns ... (vezi toată discuția)
Cum poate fi audiat un minor sub varsta de 10 ani gygygy gygygy fetita mea dupa divort a fost incredintata mamei ei,mar interesa cum sa procedez ca instanta sa-mi audieze fata care nu are decat 7 ani .fata mea decate ori ma ... (vezi toată discuția)
Reincredintare minori carmen b. carmen b. sunt divortata de aproximativ 3 ani si,in urma procesului,fetita ce avea 12 ani a fost,cu acordul ei,incredintata tatalui,iar baietelul,de 6 ... (vezi toată discuția)