Buna ziua, am cerut prin instanța plata pensiei alimentare. După 1 an de la proces fostul a venit in Ro, el lucrând in străinătate și s a angajat la o ruda cu jumate de norma, a micșorat pensia alimentara a câștigat și după 2 luni a plecat înapoi la munca in străinătate. Eu fiind plecată și eu și având copilul cu mine, nu am știut ca a plecat înapoi imediat după proces. De 4 ani nu mai plătește pensie alimentara. Avea copilul un cont in țara pe care l am închis, unde mama lui depunea pensia alimentara. In tot acest timp eu l am informat de adresa noastră in caz ca dorește sa trimită pensia unde locuim. Mi a zis ca a deschis un cont el și ca pune banii copilului in acel cont.
Întrebarea mea este: pot merge in instanța ptr declarații false și ascunderea venitului real ptr a se sustrage de la pensia alimentara ?
Pot sa l dau in instanța ptr faptul ca de 4 ani de când am închis contul bancar din țara al copilul nu mai plătește pensia alimentara deși a fost mereu informat de adresa noastră și are adresa familiei mele in Ro unde și acolo o putea trimite ?
Pot cere sa dovedească cu declarația de venit ca a lucrat la firma unei rude a sale ? Având in vedere ca in momentul procesului judecătorul nu a cerut declarație de venit și nici avocata mea. Acel contract de munca cu jumate de norma la păstrat câteva luni doar ptr procesul de micșorare a pensiei după care a plecat înapoi la munca in străinătate deși înainte de proces eu am dat toate datele firmei unde lucra in străinătate. Judecătorul nu a luat in considerare locul lui de munca la firma din străinătate ptr ca s a prezentat cu contractul de munca din țara cu jumătate de norma, fiind angajat cu o săptămâna înainte de proces. Și aici iar nu s au cerut alte dovezi, s au limitat sa pronunțe sentința și Micșorarea de pensie alimentara doar pe baza contractului de munca făcut de o ruda de a lui cu o săptămâna înaintea procesului.
Va mulțumesc anticipat.