avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1040 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declarații false privind veniturile
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declarații false privind veniturile

Buna ziua, am cerut prin instanța plata pensiei alimentare. După 1 an de la proces fostul a venit in Ro, el lucrând in străinătate și s a angajat la o ruda cu jumate de norma, a micșorat pensia alimentara a câștigat și după 2 luni a plecat înapoi la munca in străinătate. Eu fiind plecată și eu și având copilul cu mine, nu am știut ca a plecat înapoi imediat după proces. De 4 ani nu mai plătește pensie alimentara. Avea copilul un cont in țara pe care l am închis, unde mama lui depunea pensia alimentara. In tot acest timp eu l am informat de adresa noastră in caz ca dorește sa trimită pensia unde locuim. Mi a zis ca a deschis un cont el și ca pune banii copilului in acel cont.
Întrebarea mea este: pot merge in instanța ptr declarații false și ascunderea venitului real ptr a se sustrage de la pensia alimentara ?
Pot sa l dau in instanța ptr faptul ca de 4 ani de când am închis contul bancar din țara al copilul nu mai plătește pensia alimentara deși a fost mereu informat de adresa noastră și are adresa familiei mele in Ro unde și acolo o putea trimite ?
Pot cere sa dovedească cu declarația de venit ca a lucrat la firma unei rude a sale ? Având in vedere ca in momentul procesului judecătorul nu a cerut declarație de venit și nici avocata mea. Acel contract de munca cu jumate de norma la păstrat câteva luni doar ptr procesul de micșorare a pensiei după care a plecat înapoi la munca in străinătate deși înainte de proces eu am dat toate datele firmei unde lucra in străinătate. Judecătorul nu a luat in considerare locul lui de munca la firma din străinătate ptr ca s a prezentat cu contractul de munca din țara cu jumătate de norma, fiind angajat cu o săptămâna înainte de proces. Și aici iar nu s au cerut alte dovezi, s au limitat sa pronunțe sentința și Micșorarea de pensie alimentara doar pe baza contractului de munca făcut de o ruda de a lui cu o săptămâna înaintea procesului.
Va mulțumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:51, 4 Februarie 2020
Întrebarea mea este: pot merge in instanța ptr declarații false și ascunderea venitului real ptr a se sustrage de la pensia alimentara ?

nu, nu o sa puteti dovedi.

Daca vreti, cereti acum marirea pensiei pe baza contractului din strainatate, insa poate proceda la fel.
in ce tara sunteti dvs si in ce tara el ? Il puteti da in judecata direct la sursa, discutati acolo unde sunteti cu un avocat. Incercati si o executare silita acolo unde e el.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mari după divorț: custodie comună cu tata condamnat pentru deținere și trafic de droguri de risc, și partaj apartament la care a contribuit doar cu o parte din avans. ce mă sfătuiți? mioara54 mioara54 Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are ... (vezi toată discuția)
Pensia almentara Claudia Tarica Claudia Tarica Buna ziua, Sotul meu are un copil din afara casatoriei in varsta de 4 ani,pana acum un an ia platit pensia alimentara desi nu mai avea serviciu si s-a nascut ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara Christina Salca Christina Salca Buna ziua va scriu in legatura cu logodnicul meu. El are o fata din prima casatorie. La finalizarea divortului in 2011 sa stabilit pensia alimentara de 25% din ... (vezi toată discuția)