Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are bunavointa sa mi dea un sfat.
Am avut un proces de custodie ,intentat de mine,am cerut exclusiva,ptr ca tatal era condamnat ptr detinere de droguri de risc ptr consum de propriu si complicitate la trafic de droguri de risc,dar instanta ne a dat custodie comuna,explicand ca prin relatia cu copilul ,paratul se va reeduca. Avocatul mi a explicat ca 1 la suta dintre cazuri pot obtine custodia exclusiva,instanta la care ne am judecat ,este una care are reticenta in aceste cazuri.
Pe langa custodie ,am inaintat un proces de partaj ptr un apartament,la care paratul a contribuit numai cu o parte din bani ,la avansul dat dezvoltatorului,dar care prin santaj emotional- zice el" eu stiu daca imi mai dai banii inapoi,as dori sa ma treci in acte ", iar eu ca proasta l am trecut cu jumate - jumate in actele casei ,cu toate ,ca in afara de avans de 5000 euro dat dezvoltatorului ,eu am facut un credit de 30.000 euro( luat in lei) pe 34 ani.
La intampinarea depusa de el la dosar,a spus ca el a platit din mana jumatate din rata casei,fara nici o dpvada, lucru neadevarat. In luna aprilie ma trezesc cu un transfer in contul meu a 1300 lei din care se specifica 650 lei pensia copilului(datoreaza pensia alimentara de1/4 din minim pe economie inca din mai 2018 pana in prezent) si 650 lei rata la casa. I am trimis cei 650 lei rata la casa inapoi prin mandat postal,pe care el nu i a ridicat si mi au venit inapoi,deci daca i as considera tot pensia alimentara ,rezulta ca paratul mi a platit 4 pensii din cele 12 pe care le are de achitat. Am vrut sa schimb contul meu de la banca,dar este f greu,aproape imposibil( lucrez chiar la aceasta banca).
Momentan nu am avocat ,urmeaza sa mi angajez un avocat . El va depune in instanta , o cerere scrisa prin care va specifica ca paratul face asta din reavointa. In cazul in care pe viitor imi va trimite din nou prin transfer bancar 650 lei reprezentand rata la casa ,cum sa procedez,sa i pastrez ca pensie alimentara,ca de trimis daca ii trimit mi trimite inapoi( specific ca in contracul de inprumut facut pe numele meu el e trecut cu pixul ca garant) Urmeaza sa ma adresez unui executor judecatoresc ptr restul de pensie ramasa neachitata.
Deci ce sa fac? Poate un avocat imi va da un sfat.
Ps - casa am contractat o in iunie 2014 si pana in aprile anul asta el nu mi a facut nici un transfer de bani ca fiind rata la casa,apoi el sta singur in casa ,iar eu cu copilul meu stau la parintii mei,la proces el mi a cerut chirie ,pe mobila facuta de el din banii lui,deci este bunul lui personal ,care nu face obiectul dosarului de partaj. Atat de josnicsi meschin este. Multumesc ptr raspunsuri,si va rog sa ma iertati ptr romanul scris