Buna ziua,am avut un proces de exercitarea drepturilor parintesti si cu toate ca eu ca reclamanta am dovedit in instanta ca paratul e consumator de droguri si complice la trafic de droguri,,ni s-a dat custodia comuna (judecatoarea a considerat ca-l reeduca pe parat prin relatia lui cu copilul).
am obosit sa lupt cu o justitie in care drepturile copilului sant ignorate. s-a stabilit sa plateasca pensia alimentare 1/4 din minimul pe economie(nu are serviciu). din mai 2018 si pana in iunie 2019 nu mi-a platit decat 650 lei. l-as da in procuratura ptr abandon de familie,dar procesul dureaza f mult. ,
vroiam sa apelez la un executor judecatoresc,dar intr-o zi m-am intalnit cu o prietene si mi a zis ca pot face o cerere catre presedintele judecatoriei de care apartine domiciliul copilului,in care sa mentionez ca paratul nu si a platit obigatia fatza de copil decat 2 luni din 13 luni. la aceasta plangere urmeaza sa atasez copie dupa sentinta de custodie,copie dupa certificatul de nastere a copilului,copie dupa buletinul meu. eu cred ca aceasta plangere ar suna asa : domnule persedinte ....subsemnata x..domiciliata ....va aduc la cunostiinta ca subsemnatul y cu domiciliu ....are de platit conform sentintei ramase definitive....pensi alimentara ptr copilul sau in val de 1/4 din minimul pe economie de la data introducerii actiunii si pana in prezent(scrie in sentinta). din aceasta obligatie parinteasca el nu a platit decat suma de 650 lei. rog sa fie chemat in fatza instantei si sa spuna de ce nu si achita pensia stabilita la procesul de custodie.
ps-pot scrie ca sa fie chemat in lipsa mea ,deoarece eu lucrez de la 8-20 zilnic? ce spuneti este ok asa ceva? daca nu e proces ,ci doar o plangere civila trebuie sa platesc ceva? pot trimite plngerea printr-o scrisoare cu confirmare de primire .adresata judecatoriei ? sper din tot sufletul ca un avocat sau cineva cu cunostiinte juridice sa-mi raspunda,sa-mi dea un sfat,multam din suflet,zi buna va doresc
-Vă rog să nu mai scrieți cu majuscule, e foarte greu de citit.-
Buna ziua,
Mergeti la executor judecatoresc si formulati si plangere pentru abandon de familie.
Prietena care v-a indrumat nu are nicio cunostinta de drept.
Nicio instanta nu chiama pe cineva ca sa-l intrebe de ce nu plateste pensia.