avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1074 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

NEPLATA PENSIEI ALIMENTARE

Buna ziua,am avut un proces de exercitarea drepturilor parintesti si cu toate ca eu ca reclamanta am dovedit in instanta ca paratul e consumator de droguri si complice la trafic de droguri,,ni s-a dat custodia comuna (judecatoarea a considerat ca-l reeduca pe parat prin relatia lui cu copilul).

am obosit sa lupt cu o justitie in care drepturile copilului sant ignorate. s-a stabilit sa plateasca pensia alimentare 1/4 din minimul pe economie(nu are serviciu). din mai 2018 si pana in iunie 2019 nu mi-a platit decat 650 lei. l-as da in procuratura ptr abandon de familie,dar procesul dureaza f mult. ,

vroiam sa apelez la un executor judecatoresc,dar intr-o zi m-am intalnit cu o prietene si mi a zis ca pot face o cerere catre presedintele judecatoriei de care apartine domiciliul copilului,in care sa mentionez ca paratul nu si a platit obigatia fatza de copil decat 2 luni din 13 luni. la aceasta plangere urmeaza sa atasez copie dupa sentinta de custodie,copie dupa certificatul de nastere a copilului,copie dupa buletinul meu. eu cred ca aceasta plangere ar suna asa : domnule persedinte ....subsemnata x..domiciliata ....va aduc la cunostiinta ca subsemnatul y cu domiciliu ....are de platit conform sentintei ramase definitive....pensi alimentara ptr copilul sau in val de 1/4 din minimul pe economie de la data introducerii actiunii si pana in prezent(scrie in sentinta). din aceasta obligatie parinteasca el nu a platit decat suma de 650 lei. rog sa fie chemat in fatza instantei si sa spuna de ce nu si achita pensia stabilita la procesul de custodie.

ps-pot scrie ca sa fie chemat in lipsa mea ,deoarece eu lucrez de la 8-20 zilnic? ce spuneti este ok asa ceva? daca nu e proces ,ci doar o plangere civila trebuie sa platesc ceva? pot trimite plngerea printr-o scrisoare cu confirmare de primire .adresata judecatoriei ? sper din tot sufletul ca un avocat sau cineva cu cunostiinte juridice sa-mi raspunda,sa-mi dea un sfat,multam din suflet,zi buna va doresc

-Vă rog să nu mai scrieți cu majuscule, e foarte greu de citit.-
Ultima modificare: Sâmbătă, 15 Iunie 2019
Manuela Rășină, administrator
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 01:30, 16 Iunie 2019
Buna ziua,
Mergeti la executor judecatoresc si formulati si plangere pentru abandon de familie.
Prietena care v-a indrumat nu are nicio cunostinta de drept.
Nicio instanta nu chiama pe cineva ca sa-l intrebe de ce nu plateste pensia.
muttumesc otr raspuns

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Probleme mari după divorț: custodie comună cu tata condamnat pentru deținere și trafic de droguri de risc, și partaj apartament la care a contribuit doar cu o parte din avans. ce mă sfătuiți? mioara54 mioara54 Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are ... (vezi toată discuția)
Unde pot reclama un judecător? mioara54 mioara54 buna ziua,sant mamica unei fetite de 2 ani si 3 luni,care am fost reclamanta intr-un proces de custodie ,am cerut exclusiva,ptr ca paratul este un consumator ... (vezi toată discuția)