buna ziua,sant mamica unei fetite de 2 ani si 3 luni,care am fost reclamanta intr-un proces de custodie ,am cerut exclusiva,ptr ca paratul este un consumator droguri de risc . el a fost condamnat in 2017 la 2 ani 2 luni si 20 zile cu suspendarea efectuarii pedepsei ,ptr detinere de doguri ptr consum propriu si complicitate la trafic de droguri,fiind inca in perioada de incercare.
cu toate actele depuse la dosar ,ca este consumator de droguri si o persoana agresiva fizic, tanara judecatoare (care cred ca e si mamica)a considerat ca paratul poate fi reeducat prin relatiile cu copilul sau. atat de mult l-a reeducat ca el nu a platit pensia alimentara decat 4 luni din cele 15 luni datorate..acum o sa ziceti de ce nu m-am adresat unui executor judecatotresc .
programul meu la serviciu este zilnic intre 8-20,30,deci practic nu am cand sa ajung la un executor. eu imi cresc copilul singura ajutata de parintii mei de 65 si 68 ani care la randul lor sant persoane bolnave,mama avand handicap locomotor..cand s-a dat pronuntarea am plans in hohote,vazand cum trateaza aceasta judecatoare destinul unui copil atat de mic..ma intrebati de ce nu am facut apel. pai ce dovezi sa mai aduc in plus ,decat cele de la fond? si credeti ca cei ce ar fi judecat apelul mi-ar fi dat alta sentinta? corb la corb isi scoate ochii?
as dori sa fac niste memorii catre prim ministru,presedentie,avocatul poporului .,dar si catre ministerul justitiei. intrebarea mea este:ce departament ,din cadrul ministerului justitiei poate cerceta felul in care o judecatoare a dat sentinta judecatoreasca,netinand cont de interesele coplului,care are numai 2 ani si un pic? as dori sa trimit un memoriu si catre acest departament.
memoriile le trimit prin scrisori recomandate cu confirmare de primire..multumesc din suflet ptr raspunsuri,multumesc ca ma ajutati sa indrept eroarea facuta de o judecatoare,exact ca in cazulrecent mediatizat ,cel al sorinei ,fetita de 8 ani,care a fost tarata pe jos ca un sac de cartofi,de o procuroare,netinand cont de plansetele si interesele copilului. .
Martonze
Utilizator 1din 1 utilizatori consideră acest răspuns util
Stimată mămică, aţi RATAT unica şansă de a îndrepta eroarea făcută de instanţa de fond - APELUL. Memoriile nu vă ajută.
Dacă consideraţi că judecătoarea a acţionat cu rea credinţă sau cu încălcarea raţionamentului unui magistrat, vă puteţi adresa Inspecţiei Judiciare, cu şanse de 0,0001% să rezolvaţi ceva, nu de altceva, dar şi IJ sancţionează doar comportamentul judecătorului, fără a avea posibilitatea să schimbe sentinţa sau renumitei "Secţii Speciale", cu plângere penală, dar, atenţie!, dacă acuzaţiile sunt considerate nefondate de procurorii SS, puteţi deveni dvs. subiectul unei plângeri penale din partea judecătoarei, pentru defăimare, pe care, cu siguranţă, o câştigă.
BUNA ZIUA,SE MAI POATE FACE APEL DACA SENTINTA A RAMAS DEFINITIVA? SAU TREBUIE INTRODUS UN ALT PROCES DE CUSTODIE? CUM AR FI MAI BINE SA PROCEDEZ?MULTUMESC PTR RASPUNS
Ati fi putut inclusiv sa va adresati CEDO, conditia fiind parcurgerea TUTUROR cailor de atac in Romania, ceea ce, din pacate, nu e cazul dvs. Asa cum a spus Martonze, puteti face plangere la Inspectia Judiciara, numita si Nufarul magistratilor, cu sansele corect aratate de aceiasi utilizatoare. Puteti face plangere la Sectia Speciala, cu ceva sanse, nu prea mari. Sunteti datoare sa faceti insa TOATE demersurile pentru a castigala la CEDO si pentru a contribui la schimbarea necesara a statutului dumnezeilor denumiti magistrati. Apel mai puteti face, DACA mai sunteti in termen. Ce termen de apel ati avut si cand a expirat? Un nou proces puteti face DACA dovediti ca de la data pronuntarii pana la data noului proces au aparut modificari, de ex: nu puteti comunica cu tatal, desi incercati., acesta nu se preocupa de copil etc. Mergeti la executor si faceti si plangere penala tatalui pentru neplata pensiei. Nimeni nu munceste 12 ore pe zi! O sa aveti concediu, eventual nu-l luati pe tot, aveti dreptul si la concediu medical, cand copilul e bolnav, deci se poate gasi o zi in care sa parcurgeti o lista, pe care o faceti anterior, cu: mergeti la instanta si cereti legalizarea hotararii in 2-3 exemplare cu pensia, mergeti la executor, pe care il identificati anterior pe net, cat mai aproape de dvs, si il contactati si telefonic, intrebandu-l ce acte sa aduceti pentru executarea silita a pensiei, faceti o plangere, in 2 exemplare, cu cateva zile inainte de a porni la drum, in care reclamati neplata pensiei, pe care o depuneti la sectia de politie de care apartineti, atasandu-i si unul din exemplarele legalizate ale hotararii cu pensia (pe celalalt exemplar al plangerii dvs luati nr de inregistrare de la politie).
Ce program de vizitare are consumatorul?
Stimata d-na,eu am mai vb cu d-voastra,mi ati mai dat cateva sfaturi.
De reclamat n-o s-o mai reclam pe judecatoare,care poate dormi linistita,,cand am spus ca nu am timp,nu am mintit, eu plec la munca la ora 8 si ma intorc la orele 20,lucrez intr-o multinationala,unde verific dosarele clientilor,e volum f mare de lucru,uneori ma duc si sambata cateva ore ca sa termin treaba.
Cred ca o sa deschid un nou proces de custodie ,motivatia fiind ca nu a platit la zi pensia alimentara si cred ca nu mi va da nici voie sa ies din tara cu copilul. Eu am o sora stabilita in strainatate ,care are 2 copii. Cel mare are handicap grav,epidermoliza buloasa ,boala genetica rara fara vindecare. Acest copil ar fi murit la noi in tara,ptr ca noi nu avem clinici specializate in aceasta boala,de aceea ea si sotul ei au decis sa plece in strainatate .acolo sotul munceste si acopera cu asigurarea lui ,costurile enorme ale tratamentului acestei boli ,undeva la 4000 de euro pe luna.
Cel de al doilea copil ,este sanatos dar nu are cu cine sa-l lase in cazul in care mama pleaca sa se interneze cu copilul cu handicap in spital ,ptr operatii,investigatii ,analize. De aceea eu o sa trebuiasca sa plec din tara cu copilul meu(sa anunt protectia copilului ca sa nu fiu acuzata de rapire internationala?) ,ptr a sta cu copilul surorii mele de 1 an si 3 luni. "DOMNUL"meu stie povestea nepotului meu,il cunoaste,zice ca o sa-mi acordul sa-i fac pasaport si sa ies din tara cu copilul meu,dar numai din vorbe,din fapte nu cred. Daca nu mi da acordul o sa-i suplinesc semnatura printr-o ordonanta prezidentiala . Nu stiu ce sanse am ?
Eu mai am si un proces de partaj a unui ap ,al carui credit este facut numai pe numele meu (lucrez chiar la banca care mi a dat creditul),iar el este trecut ca codebitor. El "sustine"(minte) numai din vorbe ca mi-a dat jumate din rata ,pe luna,si mi-a virat numai in lunile mai si iunie a.c :in mai 1300 (lei din care a scris 650 lei pensia copilului pe 2 luni si 650 lei jumatate din rata la casa pe 2 luni) si in iunie 2600 lei (1300 lei pensia copilului si si 1300 rata la casa)
dovezile la procesul de partaj sant extrasele mele de cont. deci el pana in prezent nu a platit decat 1950 lei din cei 4390 lei datorati copilului meu in conditiile in care el a declarat ca nu are venit si i s -a calculat pensia la venitul minim pa economie..venitul minim pe ecomonie pe 2019 este de 1268 lei -325 lei (el mi a dat 650 lei pe 2 luni)- 800 lei rata la casa(care el crede ca e 650 lei ,in realitate este 800 lei)=143 lei
pai cum poate trai un om cu 143 lei ,ce instanta va acorda ap, uniui om care trebuie sa traiasca cu 143 lei.el va spune cum a zis si la custodie ca va fi sustinut de familie.creditul este pe 34 ani ,deci un om la 32 ani poate fi sustinut de familie 34 ani?cat de ridicol este. si culmea tupeului el ma cheama pe mine in instanta,la partaj,ptr interogatoriul. singur nu-i va conveni ce o sa spun atunci ,si de aici sigur nu-mi va da acordul sa fac pasaport si sa ies cu copilul din tara.
nu stiu cat succes o sa am eu cu procesul de suplinire a semnaturii tatalui,daca depun la dosar copie certificate nastere ale mele si ale surorii mele gemene,copie certificat nastere ale copiilor ei (unde ea isi pastreaza numele de domnisoara(si eu am pastrat numele de domnisoara) si certificatul de handicap grav al copilului cel mare(trebuie tradus si legalizat?) ?deci faptul ca el nu plateste pensia la zi si faptul ca el nu-si da acordul sa ies cu copilul din tara nu ar fi motive ptr un nou proces de custodie?
plus ca el nu respecta programul de vizitare al minorului.. programul e sambata si duminica de la 9-18,el vine uneori si o ia la 11,sau la 16 si mi-a adus copilul si la orele 19 (martor e tatal meu)pe motiva ca lucreaza numai de noapte(lucreaza o zi de noapte,a doua zi e liber dar nici cand e liber nu respecta programul) deci aceste 3 aspecte:neplata la timp a pensiei,faptul ca nu mi da acordul sa ies din tara cu coplul si nerespectarea programului de vizita al minorului nu ar i motive sa- dau din nou in judecata ptr custodie?
stimata d-na povestea vietii mele si a copilului meu este complicata si imi cer scuze ca v-am retinut si ca ati citit-o ,problema este ca poate daca vreti si puteti sa ma ajutati cu cateva sfaturi. stimata doamna va multumesc anticipat ptr raspunsuri ,tot binele din lume vi- l doresc