avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1175 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata sulta

Buna ziua ,s a dat sentinta instantei de fond,in legatura cu partajul unei case. Sentinta suna asa :eu raman in casa si trebuie sa l despagubesc partea adversa cu jumatate din avansul dat dezvoltatorului si jumatate din ratele platite impreuna.In afara de avansul dat dezvoltatorului eu am facut un credit ipotecar ,ale carui rate au fost platite numai de mine,cu exceptia a 2 luni ,cand in timpul procesului de partaj partea adversa mi a virat in cont in prima luna 650lei specificand ca jumatate 325 lei reprezinta rata la casa si jumatate 325 lei pensia copilului,iar in a doua luna mi a virat in cont 2600 lei cu speciticatia ca 1300 lei reprezinta rata la casa si jumatate 1300 lei reprezinta pensia copilului. Dupa aceste 2 luni mi am schimbat contul si nu mi a mai vriat nimic. Deci ce intelegeti din sentinta data?Eu sa i platesc o sulta reprezentand jumatate din avansul dat dezvoltatorului plus jumatete din rata la casa virata de partea adversa in acele 2 luni, adica 325 lei plus 1300 lei,facand suma de 1625 lei? Specific expres ca creditul ipotecar este numai pe numele meu si ratele au fost platite numai de mine. Multumesc mult ptr raspunsuri,zi buna va doresc tuturor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
mioara54, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 14:27, 1 Decembrie 2019
Buna ziua,
Ca trebuie sa platiti 1/2 din avans si 1/2 din ratele platite pana la data divortului care este data cand sentinta ramane definitiva.
Ca dumneavoastra nu doriti sa primiti banii nu este vina nimanui.
Stimate domn avocat multumesc ptr raspuns .Eu sant cea care plateste sulta,Intrebarea era daca eu si numai eu ,am platit ratele ,in afara de celor doua luni in care el din rea credinta mi a virat in cont suma de 1625 lei drept rata la casa ,iar creditul ipotecar este numai pe numele meu si l am numai eu ce reprezinta 1/2 din ratele platite impreuna?Specifica ca nu am fost casatoriti si a fost un partaj judiciar,eu am plecat cu copilul din casa si el a ramas in casa a carui rata o platesc numai eu.

Solutia pe scurt: Admite in parte cererea formulata de reclamanta-parata ........in contradictoriu cu paratul-reclamant .... Admite in parte cererea reconcentionala formulata de paratul-reclamant ..... in contradictoriu cu reclamanta-parata ...... Dispune iesirea partilor din indiviziune asupra apartamentului situat in orasul..... Atribuie reclamantei-parate imobilul descris mai sus. Obliga pe reclamanta-parata sa plateasca paratului-reclamant jumatate din avansul platit in vederea achizitionarii imobilului, precum si jumatate din ratele achitate de cele doua parti impreuna. Respige cererile in rest. Cu apel in 30 de zile de la comunicare.
Ultima modificare: Duminică, 1 Decembrie 2019
Manuela Rășină, administrator
pe ce perioada ati platit rate impreuna ? solutia se refera la perioada intre data contractarii si data separarii in fapt.
daca socotiti necesar, atacati solutia si dovediti ca nu v-ati gospodarit impreuna si ca ati platit ratele singura. Atentie daca ati platit rata dvs si el a platit facturile de ex e una , iar daca dvs ati platit si in casa, facturi mancare si ati platit si rata, e alta.
Eu am parasit domiciliul cu copilul din 2017,el a ramas in casa,eu m am mutat cand la fratele meu ,cand la parintiimei,unde locuiesc in prezent.. Din 2014 de cand ne am mutat in casa eu am platit rata la casa ,facand un credit ipotecar,deasemeni, din exrasul meu de cont reiese ca atata timp cat am stat impreuna din 2014 pana in 2017 se vede ca eu am olatit si intretinerea si utilitatile.In 2018 am introdus partajul pe casa ,iar el din rea credinta mi a virat in cont rata pe 2 luni,am dovada ca i am trimis banii inapoi,dar pe care nu i a ridicat.Pot cere de la asociatia de locatari ca in casa respectiva nu a locuit decat el,plus ca ancheta sociala la procesul de custodie facuta in 2018 ,s a facut la alta adresa ,adica la fratele meu.Deci el si cu mine am platit rata la casa impreuna numai 2 luni adica 1625 lei,el mi a virat acesti bani in timpul procesului de partaj.IUlterior mi am schimbat contul si numai a putut sa vireze nimic. In rest numai eu am platit rata la casa din 2014,creditul fiind pe numele meu.Deci ce se intelege prin jumatate din ratele la casa platite impreuna? Multumesc ptr raspuns.

Alte discuții în legătură

Lamurire de dispozitiv mioara54 mioara54 Buna ziua,amprimit hotararea instantei de fond la un proces de partaj judiciar ,a unui apartament.La acest proces eu sant reclamanta,eu am platit rata la ... (vezi toată discuția)
Probleme mari după divorț: custodie comună cu tata condamnat pentru deținere și trafic de droguri de risc, și partaj apartament la care a contribuit doar cu o parte din avans. ce mă sfătuiți? mioara54 mioara54 Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are ... (vezi toată discuția)
Valoarea de partaj este din momentul divortului? vasile-2011 vasile-2011 Valoarea de partaj este din momentul divortului? Daca valoarea unui apartament bun comun a crescut dupa data divortului, la partaj se considera valoarea ... (vezi toată discuția)