avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 345 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... plata sulta
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

plata sulta

Buna ziua ,s a dat sentinta instantei de fond,in legatura cu partajul unei case. Sentinta suna asa :eu raman in casa si trebuie sa l despagubesc partea adversa cu jumatate din avansul dat dezvoltatorului si jumatate din ratele platite impreuna.In afara de avansul dat dezvoltatorului eu am facut un credit ipotecar ,ale carui rate au fost platite numai de mine,cu exceptia a 2 luni ,cand in timpul procesului de partaj partea adversa mi a virat in cont in prima luna 650lei specificand ca jumatate 325 lei reprezinta rata la casa si jumatate 325 lei pensia copilului,iar in a doua luna mi a virat in cont 2600 lei cu speciticatia ca 1300 lei reprezinta rata la casa si jumatate 1300 lei reprezinta pensia copilului. Dupa aceste 2 luni mi am schimbat contul si nu mi a mai vriat nimic. Deci ce intelegeti din sentinta data?Eu sa i platesc o sulta reprezentand jumatate din avansul dat dezvoltatorului plus jumatete din rata la casa virata de partea adversa in acele 2 luni, adica 325 lei plus 1300 lei,facand suma de 1625 lei? Specific expres ca creditul ipotecar este numai pe numele meu si ratele au fost platite numai de mine. Multumesc mult ptr raspunsuri,zi buna va doresc tuturor.
Ultima modificare: Sâmbătă, 30 Noiembrie 2019
mioara54, utilizator
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 14:27, 1 Decembrie 2019
depinde cum s-a desfasurat procesul, daca ati probat ce ati scris aici si daca ati convins judecatorul. Ce ati cerut dvs, ce el.. adica daca rezulta de undevaca ratele platite impreuna sunt cei 1600 de lei, e una.. insa daca nu rezulta de nicaieri cat trebuie sa dati catre fostul sot, puteti sa va adresati instantei cu cerere de lamurire dispozitiv, insa daca la " lamureste" ca trebuie sa achitati jumatate din toate ratele platite pana la divort.. va treziti ca pierdeti si termenul de apel.. asa ca mergeti la un acocat cu hotararea si vedeti daca e cumva mai bine sa declarati apel.
Mai ales ca el s-a folosit de casa, si nici nu a platit ratear trebui sa nu ii platiti din suma ratelor platite.
cei 1625 rezulta din extrasul meu de cont depus instantei de fond

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lamurire de dispozitiv mioara54 mioara54 Buna ziua,amprimit hotararea instantei de fond la un proces de partaj judiciar ,a unui apartament.La acest proces eu sant reclamanta,eu am platit rata la ... (vezi toată discuția)
Probleme mari după divorț: custodie comună cu tata condamnat pentru deținere și trafic de droguri de risc, și partaj apartament la care a contribuit doar cu o parte din avans. ce mă sfătuiți? mioara54 mioara54 Buna ziua,am sa va spun un episod negru din viatza mea,prin care trec in momentul de fatza,si as dori din suflet sa mi dati un sfat,eventual un avocat care are ... (vezi toată discuția)
Valoarea de partaj este din momentul divortului? vasile-2011 vasile-2011 Valoarea de partaj este din momentul divortului? Daca valoarea unui apartament bun comun a crescut dupa data divortului, la partaj se considera valoarea ... (vezi toată discuția)