avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... lamurire de dispozitiv
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

lamurire de dispozitiv

Buna ziua,amprimit hotararea instantei de fond la un proces de partaj judiciar ,a unui apartament.La acest proces eu sant reclamanta,eu am platit rata la casa,dintr un credit ipotecar facut pe numele meu.Paratul si cu mine am platit impreuna doar avansul dat dezvoltatorului,in parti egale,iar in timpul procesului ,paratul mi a virat de rea credinta in contul de salariu de 2 ori cate 1/2 din rata la casa..in hotarare spune sa i dau drept sulta 1/2 din ce am platit impreuna.Adica sa i dau 1/2 din ce am platit numai eu?As dori sa fac o lamurire de dispozitiv.dar nu stiu cum se formuleaza.Poate ma ajuta cineva cu un mode la lamurire de dispozitiv.Ce ziceti sa fac aceasta lamurire,sau sa fac direct apel.?Mentionez ca paratul sta din 2014 in locuinta,iar eu si fiica mea minora de 3 ani numai locuim acolo din decembrie 2017.Orice sfat,orice solutie imi este de folos.Am apelat la d voastra ,ptr ca nu mi mai permit un avocat,acest proces mi a secatuit resursele financiare.Multumesc anticipat ptr raspunsuri.PS:in hotarare primita nu scrie daca sulta pot sa i o dau toata odata sau in rate,asa ca va intreb :pot sa i dau sulta in rate?
Cel mai recent răspuns: mioara54 , utilizator 21:11, 5 Martie 2020
Ar trebui să discutați cu av care v-a reprezentat sa lămuriți acest aspect daca trebuie facuta lămurire sau apel ,acest lucru il poate spune cel care studiază hotărârea dvs.In ceea ce priveste sulta această trebuie plătită în termenul stipulat de instanta ,cealaltă parte nu poate fi obligată să accepte plata în rate daca nu este de acord.
Ultima modificare: Joi, 5 Martie 2020
CABINET AVOCAT NICULESCU IONUT, Avocat
Buna seara.In hotararea primita nu scrie daca sulta se plateste toata odata sau in rate.In cazul in care fac o lamurire de dispozitiv si primesc o alta hotarare acasa,atunci daca noua hotarare este si aceasta ambigua in privinta sultei ce trebuie s o restitui paratului,pot face apel? Am inteles ca apelul se poate face in termen de 1 luna de la data primirii celei de a doua hotarare.Asa este? Multumesc anticipat ptr raspuns Cabinet Avocat Niculescu Ionut
Buna seara.In hotararea primita nu scrie daca sulta se plateste toata odata sau in rate.In cazul in care fac o lamurire de dispozitiv si primesc o alta hotarare acasa,atunci daca noua hotarare este si aceasta ambigua in privinta sultei ce trebuie s o restitui paratului,pot face apel? Am inteles ca apelul se poate face in termen de 1 luna de la data primirii celei de a doua hotarare.Asa este? Multumesc anticipat ptr raspuns Cabinet Avocat Niculescu Ionut

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apel mioara54 mioara54 Buna ziua.Am un dosar de partaj judiciar,care s a judecat la instanta de fond,urmand sa l despagubesc pe parat cu o sulta. Intrucat sentinta data nu a fost ... (vezi toată discuția)
Buna ziua . in urma unei ieșiri din indiviziune s-a dat o hotărâre ... bogdanaaa bogdanaaa Buna ziua . In urma unei ieșiri din indiviziune s-a dat o hotărâre ce poate fi atacată în termen de 30 zile . Acest termen a trecut și nimeni nu a ... (vezi toată discuția)
Buna seara, a aparut pe site-ul portalului de justitie urmatoarea ... alex201888 alex201888 Buna seara, a aparut pe site-ul portalului de justitie urmatoarea hotarare asupra partajului si vreau sa aflu exact suma pe care i-o datorez fostei sotii: \" ... (vezi toată discuția)