avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 917 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara, a aparut pe site-ul portalului de justitie ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara, a aparut pe site-ul portalului de justitie urmatoarea ...

Buna seara, a aparut pe site-ul portalului de justitie urmatoarea hotarare asupra partajului si vreau sa aflu exact suma pe care i-o datorez fostei sotii:
" .................Constată că reclamanta are împotriva pârâtului un drept de creanţă în sumă de 25.500 lei constând în cota de 1/2 din ratele credit achitate în perioada 07.11.2017-13.05.2020. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 32.900 lei cu titlu de sultă. Obligă pârâtul la plata către reclamantă a sumei de 5610 lei cu titlu de cheltuieli de judecată............."
Hotararea a aparut ieri pe site dar nu a ajuns fizic in posesia avocatului (am inteles ca mai dureaza cel putin 1-2 luni). Din momentul primirii, exista un termen de 30 de zile pentru formularea unui apel, da?
Va multumesc anticipat pentru raspunsuri!
Daca intrebarea nu e postata unde trebuie, rog moderatorul sa o mute in categoria corespunzatoare
Cel mai recent răspuns: alex201888 , utilizator 14:30, 9 Decembrie 2021
Adunati toate sumele alea si aveti un total ce trebuie sa il platiti. Cand va veni hotararea, motivata, va fi mai clar.
Da, dupa ce va e comunicata hotararea, aveti dreptul sa o atacati.
Daca nu aveti motiv de atac, dar nu intelegeti din hotarare cat aveti de platit, puteti cere in instanta lamurirea dispozitivului.
Si referitor la bunurile mobile, ele cum se impart efectiv? Din totalul lor, in valoare de aproximativ 60.000 lei, mie mi s-au atribuit bunuri in valoare de 40.000 si fostei sotii 20.000. O sa se specifice in hotarare procedura? Trebuie sa merg cu vreun executor sau cu martori?
daca aveti si bunuri de impartit, scrie in hotarare ce ia fiecare.
din ce ati citat anterior, mie imi pare ca dvs opriti bunurile si ii dati sulta de 32000.
asteptati hotararea si reveniti pe forum, daca nu va lamureste avocatul dvs.
Ultima modificare: Joi, 9 Decembrie 2021
gi-jane2, moderator
Da, sunt si bunuri mobile de impartit, doar ca instanta nu le-a acordat 50% 50%, asa cum ma asteptam, mi-a atribuit mie o parte mai mare.
V-am spus, hotararea nu a ajuns fizic, doar a aparut un mic rezumat pe portal.
Va multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj judiciar ionutgcalin ionutgcalin Buna ziua,dupa 2 ani de judecata..timp..bani si nervi intinsi la maxim..in sfarsit instanta s a pronuntat asupra acestui partaj...am si eu o nelamurire cu ... (vezi toată discuția)
Obligare la sulta la iesirea din indiviziune, executare Georgelius Georgelius Buna ziua, Am o intrebare si rog un pic de ajutor. O persoana a fost chemata in judecata solicitandu-se instantei iesirea din indiviziune pe o garsoniera ... (vezi toată discuția)
Investire formula executorie ionutgcalin ionutgcalin indraznesc sa va cer un sfat va rog din suflet daca ma puteti ajuta....am trecut printr un proces de partaj....dupa trei ani de judecata aceasta a ... (vezi toată discuția)