Buna ziua,
Am o intrebare si rog un pic de ajutor.
O persoana a fost chemata in judecata solicitandu-se instantei iesirea din indiviziune pe o garsoniera si atribuirea garsonierei paratului, cu obligarea acestuia la plata unei sulte.
S-a facut o expertiza evaluatorie, stabilindu-se valoarea imobilului si a cotei de 1/2 din acesta.
Paratul a aratat ca nu se opune iesirii din indiviziune, dar ca nu are posibilitatea platii unei sulte.
Instanta dispune iesirea din indiviziune, cu ramanerea imobilului in proprietatea paratului si obligarea acestuia la plata sumei de 85000 lei, cu titlu de sulta.
Ideea este ca paratul nu are acesti bani, iar reclamantul isi va putea obtine dreptul la sulta doar prin executarea (vanzarea prin executare) a imobilului.
Intr-o astfel de situatie, CU SIGURANTA, executorul nu va gasi un cumparator la prima licitatie, astfel incat la o a doua, va scadea pretul cu 25%, la o a treia cu alti 25%.
Astfel ca exista riscul ca reclamantul sau oricine sa intre in proprietatea garsonierei, iar paratul sa piarda tot, in conditiile in care pentru reclamant este stabilita o suma clara, iar pentru parat nu va mai ramane nimic.
Paratul a vrut sa vanda imobilul inca din timpul procesului, impreuna cu reclamantul si sa imparata 1/2 banii, insa reclamantul, desi a aratat instantei ca este de acord, in realitate nu a vrut.
Cum se poate proteja paratul sa nu isi piarda 1/2 din imobil sau din contravaloarea acestuia?
Multumesc
Cel mai recent răspuns:
Georgelius , utilizator
15:25, 3 Octombrie 2014