avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate costyrzv

Activitate costyrzv

Buna ziua, am vandut un autoturism in decembrie 2019, mașina mi a fost plătită partial, urmand sa mi se ofere restul sumei mai tarziu, o suma de bani nu foarte mare, fiind un prieten am avut incredere si nici in momentul de fata nu am primit nimic. Am facut contractul de înstrăinare-dobandire si am scris instrainat pe talon,dar cartea de identitate este la mine si autoturismul este pe numele meu la autoritatea fiscala. In momentul de fata nu mai dau de persoana respectivă de aproape o luna si nu stiu ce sa mai fac, eu răspund de tot ce face cu masina si sa dormi sa găsesc o solutie sa recuperez banii sau mașina.
Buna ziua, am vandut o masina pe 12.12.2019, urmand ca certificatul fiscal sa il obtin de la autoritatile locale dupa ce primeam o suma de bani de la cumparator, ce a ramas din pretul initial. Cand am fost sa radiez masina si sa obtin certificatul fiscal mi s a spus ca trebuie sa modific contractele de vanzare dupa data de la care am facut plata impozitului. Plata impozitului a fost facuta in ianuarie 2020 si ca nu imi pot oferii certificatul fiscal pentru ca in decembrie eram dator si trebuie sa platesc impozitul pe tot anul 2020. Nu mi se pare ca este corect din moment ce eu am vandut masina in 2019 sa platesc impozitul pe 2020, avand in vedere ca art.159 din c.p.f pct.5 alin(2) spune ca trebuie platit pentru anul in care se instraineaza.
Daca imi puteti spune ce este de facut si daca am castig de cauza in ce am mentionat mai sus. Trebuie sa schimb contractele si sa platesc impozitul pe 2020 ?