avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 905 soluții astăzi
Forum Activitate 123

Activitate 123

Răspuns la discuția firma suspendata
Buna ziua,

Am suspendat o firma la Registrul Comertului si am depus documentele necesare la ANAF , mai putin Declaratia 010.
Este tarziu daca suspendare la ORC este cu data de 5 Mai 2009 si depun 010 in iulie?
Care sunt declaratiile si situatiile care se depun la ANAF in cazul unei firme suspendate?

Multumesc,
Petre Georgiana
Buna ziua,

Va rog mult sa-mi spuneti daca se poate recupera un avans achitat in baza unui antecontract semnat in Aug 2008 pentru un apartament cu doua camere intr-un ansamblu rezidential ce se va finaliza in Iunie 2010.

Are dreptul dezvoltatorul sa ceara sub titlu de penalitate contractuala 15% din valoare contractului in cazul incetarii contractului din dorinta cumparatorului?

Mentionez ca apartamentul este pe numele unei persoane pensionate , in varsta de 61 de ani, cu o pensie care nu poate acoperi suma finala de plata si nici nu poate obtine credit de la banca,datorita varstei si pensiei foarte mici 300 Ron/luna.

In acest moment s-a platit doar 10% din valoare apartamentului, insemnanad ca in cazul incetarii contractului sa mai plateasca penalitate 5%.

Pretul din antecontract este cu aprox 40% mai mare decat preturile de pe piata imobiliara actuala.

Multumesc din suflet,

Ana