avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate horhe4ab

Activitate horhe4ab

Buna seara.
As dori sa întreb în cazul în care un frate preia părintele în grija, iar părintele își dă acordul ca se plasează în grija unuia din fiii săi astfel incat fiul sa moștenească o locuință celălat frate nefiind deloc înștiințat de acest demers al doilea frate pierde orice drept la moștenire sau poate cere totuși parte din moștenire?
Se poate ca City Insurance sa refuze decontarea reparației pe motiv că domnul pe care l am accidentat nu avea si el asigurare?


Mihail Croitoru a scris:

Buna ziua,

In situatia in care sunteti chemat in judecata dvs puteti intruduce fortat asiguratorul sa raspunda si sa repare prejudiciul, cerere intemeiata pe raportul contractual existent.


Domnule Croitoru mulțumesc de răspuns. As vrea sa mai întreb dacă are vreo importanta faptul că cel pe care l am lovit circula fără asigurare constatat de agenții ce au venit la accident.
Buna ziua.
Din neatenție am provocat un accident auto doar cu daune materiale. După 1 luna si 1 săpt asiguratorul la care am RCA valabil nu a deschis încă dosar pt a repara mașină celui pe care l am lovit. E vb de City care acum are mari probleme financiare . La momentul încheierii poliței anul trecut nu stiam acest aspect. Acum omul pe care l am lovit m a sunat ca ma va da în judecată pe mine si nu firma City Insurance pt plata daunei. Imi spune ca va merge la un service auto din moment ce nu are un Deviz cu valoarea daunei de la City Insurance. Intrebarea mea este pot fi eu dat în judecată din moment ce aveam RCA valabil?
Buna ziua.
Mama mea are 57 de ani fiind la pensie. Dorește să se mute din județul de domiciliu în alt județ, unde locuiesc eu. Am câteva întrebări dacă ma puteti ajuta. Dorește să ia o garsoniera in chirie. Contract de închiriere va face 100%. Mai are obligativitatea si de a face mutație la evidența populației? E reticenta sa faca acest lucru din cauza dosarului de pensie. Nu stie ce inseamna exact transferul acestui dosar în alt judet, cat durează si ce implică. Dorește si sa se angajeze in caz ca găsește un job. Fiind vorba în această situație de o slujbă în alt judet va primi de la stat ajutor de chirie sau cum chiar am citit prima de instalare? Dacă ar primi prima de instalare va primi în situația în care apare cu un domiciliu provizoriu (chirie) în alt judet?
Buna ziua.
Lucrez într-un birou cu alte 3 persoane si anul trecut am fost diagnosticat cu sindrom colon iritabil care imi provoacă probleme foarte jenante (scaun diareic, bolobirisme, flatulenta excesivă) Simptome am avut de mai mulți ani, insa acum s-au amplificat si m-i s-a spus că poate amplificate si de cele 8 ore la birou. De curând am găsit în cadrul firmei in care lucrez un birou gol în care pana de curând a lucrat o persoană. Cum as putea argumenta o mutare în acel birou, adică doar o mutare a postului nu o reîncadrare în alt servici. Toate activitatea de la locul de munca este pe calculator si as putea efectua-o si din alt birou. Va mulțumesc.