avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Buna seara. As dori sa întreb în cazul în care un ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Buna seara. As dori sa întreb în cazul în care un frate preia ...

Buna seara.
As dori sa întreb în cazul în care un frate preia părintele în grija, iar părintele își dă acordul ca se plasează în grija unuia din fiii săi astfel incat fiul sa moștenească o locuință celălat frate nefiind deloc înștiințat de acest demers al doilea frate pierde orice drept la moștenire sau poate cere totuși parte din moștenire?
Cel mai recent răspuns: raluk0207 , utilizator 06:39, 10 Mai 2023
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Depinde care "moștenire ". Mai exact, dacă mai rămâne ceva de moșteniți.
E foarte posibil ca părintele sa fi încheiat din timpul vieții un contract de întreținere (sau un alt contract), cu fiul care îl îngrijește. Și atunci, la decesul sau, nu mai exista nicio moștenire.
Dacă nu s-a încheiat niciun contract, fiii au drepturi și părți egale

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua..dețin o proprietate care este moștenită de la părinți ... costel01 costel01 Buna ziua..Dețin o proprietate care este moștenită de la părinți și în prezent locuiesc cu o persoană care are grijă de mine,care imi cumpara ce am ... (vezi toată discuția)
Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate ... Cosrody@ yahoo.com Cosrody@ yahoo.com Bună ziua, suntem căsătoriți de 40 de ani ,avem proprietate personală, doi copii,și dorim la moștenire să nu aibă acces nici unul dintre copii.Se ... (vezi toată discuția)
Actul de donatie - dreptul de proprietate si mostenitor Marioni Marioni Buna ziua, As dori sa stiu daca poate fi realizat un act de donație pentru unul din fiii mei pentru anumite bunuri pentru care nu s-a efectuat un agrement ... (vezi toată discuția)