avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Activitate Deyy

Activitate Deyy

Buna ziua !

In urma sustinerii unui examen in cadrul unei institutii publice, am solicitat eliberarea unei copii a lucrarii mele de la proba scrisa conform H.G 286 / 2011, iar raspunsul venit din partea institutiei suna asa :

Dorim sa precizam ca in conformitate cu prevederile art. 36 alin. 1 din H.G. nr. 286/2011 Autoritatea sau instituţia publică organizatoare a concursului pune la dispoziţia candidaţilor interesaţi, la solicitarea acestora, documentele elaborate de comisia de concurs, respectiv de comisia de soluţionare a contestaţiilor, care sunt informaţii de interes public, cu respectarea confidenţialităţii datelor care fac referire la ceilalţi candidaţi, inclusiv a datelor cu caracter personal, potrivit legii. Astfel lucrarea scrisa a unui candidat nu constituie document elaborat de comisie, nefiind astfel posibila eliberarea unei copii a acesteia.

Deci pana la urma cum este corect ?
Deasemenea lucrurile din punctul meu de vedere consider ca sunt mult mai complicate, intrebarea Cine eliberează actului de identitate în condiţiile legii, şi care sunt condiţii de eliberare,
potrivit legii?...raspunsul din cadrul baremului este partial eronat si in coditiile prevazute de legea mentionata de comisia de evaluare, respectiv, conditia pentru eliberarea actelor de identitate este prevazuta in principal de varsta care reglementeaza acest drept iar ce au specificat in cadrul baremului sunt documentele care trebuie depuse impreuna cu cererea de solutionare. Ce parere aveti ?

Articolul 12 OUG 97/ 2005
(1) Începând cu vârsta de 14 ani, cetățenilor români li se eliberează acte de identitate.
(2) În termen de 15 zile de la împlinirea vârstei prevăzute la alin. (1), cetățenii români sunt obligați să solicite eliberarea actului de identitate.

Aceasta este prima conditie.
Va multumesc frumos !

Deasemenea poate constituii ca si proba de contestatie in actiune de contencios administrativ faptul ca baremul de corectare nu se justifica conform cerintelor din examenul scris ?

Adica in cadrul a sase subiecte din noua de detaliat nu se face trimitere in continutul enuntului la legiile din bibliografie. Caz exact :

Intrebarea : Cine eliberează actului de identitate în condiţiile legii, şi care sunt condiţii de eliberare,
potrivit legii?


Raspuns conform baremului : HG 1375/2006 Art. 44

(1)Actul de identitate se eliberează, în condiţiile legii, de către serviciul public comunitar local de
evidenţă a persoanelor de la locul de domiciliu sau reşedinţă al persoanei fizice, în baza cererii pentru
eliberarea actului de identitate, depusă personal, şi a documentelor cu care, potrivit legii, se face dovada:
a) numelui de familie şi a prenumelui;
b) datei de naştere;
c) stării civile;
d) cetăţeniei române;
e) adresei de domiciliu;
f) adresei de reşedinţă;
g) achitării contravalorii actului de identitate;


Problema este faptul ca nefiind metionat in cerinta examenului tipul de lege din cadrul careia se asteapta un posibil raspuns intervine urmatoarea dilema :

In cuprinsul OUG 97/2005 art. 14 alin. ( 1 ) spune asa : Actul de identitate se eliberează de către serviciul public comunitar de evidență a persoanelor de la locul de domiciliu sau reședință a persoanei fizice, pe baza cererii acesteia sau a reprezentantului său legal.

(6) Pentru testarea și urmărirea funcționării aplicațiilor informatice, pentru soluționarea unor cazuri deosebite, precum și pentru sprijinirea activității specifice a structurilor cu atribuții în domeniul ordinii publice și siguranței naționale, actele de identitate se eliberează și de către D.E.P.A.B.D., de către serviciile publice comunitare județene de evidență a persoanelor, respectiv al municipiului București.

art.15

(2) Cererea prevăzută la alin. (1) se semnează de solicitant în prezența lucrătorului serviciului public comunitar de evidență a persoanelor, a reprezentantului misiunii diplomatice sau al oficiului consular și trebuie să fie însoțită de documentele care, potrivit legii, fac dovada numelui de familie și a prenumelui, datei de naștere, statutului civil, cetățeniei române, adresei de domiciliu și, după caz, adresei de reședință.

Mentionez ca ambele categorii de legi se afla in cadrul bibliografiei ( OUG 97/2005 , HG 1375/2006 ). Eu am mentionat in lucrare situatiile din OUG 97/2005.
Buna ziua !

In urma sustinerii unui examen in cadrul unei institutii publice de stat, compartimentul S.P.C.L.E.P, fiind foarte dezamagit de nota obtinuta si considerand ca nefiind atribuita la valoarea reala, in urma contestatiei a fost si mai devalorizata, am solicitat institutiei respective in scris in mod consecutiv de 3 ori, eliberarea unei copii a lucrarii. In urma mentionarii in cadrul solicitarii cu numarul 3 a legii si articolului unde este prevazut acest drept ( HG 286/2011 art. 36 ) am primit o confirmare ca voi primi un raspuns in termenul legal. Intrebarea mi-a este daca este normal sa primesc aceasta copie dupa cele 30 de zile de la sustinerea examenului , sau mai rau sa nu o primesc deloc. Va multumesc !