e cineva care are mai multe amanunte despre baroul galati?
din pacate eu nu pot ajunge (din cauza serviciului) si nu stiu termenele de inscriere si daca au mai afisat si altceva :(
dar totusi, daca s-a refacut somatia, temenul de 15 zile de cand curge? de la prima somatie primita sau se ia in considerare de la a doua?
codul de procedura civila prevede "contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta"
se presupune ca s-a luat cunostinta de la prima somatie
dar avand in vedere ca executorul a indreptat o eroare materiala se poate spune ca ptr a doua somatie e valabila prevederea de mai sus (art 401, alin 1)?
eu vreau sa stiu daca refacand somatia, noua somatie se poate ataca cu contestatie la executare?
sau trebuia formulata contestatia de prima data? sau mai bine zis, la executor adresa prin care se cerea indreptarea materiala si la tribunal contestatia impotriva titlului
Art. 401
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.
am citit articolul, tocmai asta-i problema, cum este considerata a doua somatie? prima somatie nu se considera anulata?