avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 447 soluții astăzi
Forum Activitate galati

Activitate galati

Răspuns la discuția Admitere Barou 2008
multumesc mult ... mult ptr materialele primite

sper sa apuc sa trec prin ele

spor la invatat tuturor si succes

inca o data multumesc =D>

ps

e cineva care are mai multe amanunte despre baroul galati?
din pacate eu nu pot ajunge (din cauza serviciului) si nu stiu termenele de inscriere si daca au mai afisat si altceva :(
multumesc mult

la fel si tie

stii cumva in ce perioada sunt inscrierile la galati si daca se cer acte suplimentare la inscriere?

am o rugaminte, am inteles ca are cineva sinteze, mi le poate trimite si mie pe adresa de e-mail: galatinina1@yahoo.com

:D
buna ziua,

as dori sa intreb daca este cineva care va da admiterea in baroul galati

si daca da, as vrea mai multe amanunte, daca se cunosc, bineinteles
Răspuns la discuția contestatie la executare
corect

dar totusi, daca s-a refacut somatia, temenul de 15 zile de cand curge? de la prima somatie primita sau se ia in considerare de la a doua?

codul de procedura civila prevede "contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta"

se presupune ca s-a luat cunostinta de la prima somatie

dar avand in vedere ca executorul a indreptat o eroare materiala se poate spune ca ptr a doua somatie e valabila prevederea de mai sus (art 401, alin 1)?
da, m-am exprimat gresit, contestatie la executare era corect

deci pot considera ca dupa a doua somatie pot face contestatie in termen de 15 zile?
multumesc dar nu ma ajuta deloc ce ati spus

eu vreau sa stiu daca refacand somatia, noua somatie se poate ataca cu contestatie la executare?

sau trebuia formulata contestatia de prima data? sau mai bine zis, la executor adresa prin care se cerea indreptarea materiala si la tribunal contestatia impotriva titlului
Art. 401
Contestatia se poate face in termen de 15 zile de la data cand:
a) contestatorul a luat cunostinta de actul de executare pe care-l contesta sau de refuzul de a indeplini un act de executare;
c) debitorul care contesta executarea insasi a primit somatia ori de la data cand a luat cunostinta de primul act de executare, in cazurile in care nu a primit somatia sau executarea se face fara somatie.
Contestatia privind lamurirea intelesului, intinderii sau aplicarii titlului executoriu se poate face oricand inauntrul termenului de prescriptie a dreptului de a cere executarea silita.

am citit articolul, tocmai asta-i problema, cum este considerata a doua somatie? prima somatie nu se considera anulata?

va rog foarte mult, as dori niste opinii
la executare
buna ziua,

am o rugaminte, imi puteti spune va rog cand trebuia formulata o contestatie in anulare

prima data cand s-a primit somatia

sau se poate si dupa ce executorul judecatoresc a indreptate eroarea de calcul si a trimis o noua somatie?

va multumesc mult
Răspuns la discuția prescriptie
termenul de 5 ani este in cazul creantelor bugetare, dar nu pot incadra aici deoarece nu ma ajuta deloc codul fiscal

suma daca ar fi recuperata s-ar face venit la buget

sa schimb temeiul juridic si sa introduc o noua actiune

m-am gandit si la asta dar .................. nu stiu sincer ce sanse as avea avand in vedere ca, din cate stiu, ei au vandut imobilul respectiv