avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 483 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... prescriptie
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

prescriptie

as dori sa aflu daca in cazul introducerii unei contestatii in anulare se intrerupe cursul prescriptiei unei hotarari
Cel mai recent răspuns: Gavril , utilizator 10:45, 30 Iunie 2008
?:O
e ceva ce nedumereste?
pur si simplu instanta a dat o hotarare a carei termen de punere in executare s-a prescris
avand in vedere ca in cauza a fost formulata de partea adversa o contestatie in anulare vreau sa stiu daca actiunea respectiva produce intreruperea prescriptiei
Nu e foarte clara speta. Banuiesc ca vorbiti de prescriptia dreptului de a cere executarea silita care evident ca nu poate fi intrerupta de contestatia in anulare in situatia in care dreptul respectiv s-a prescris. Daca partea adversa cere anularea hotararii nu inteleg de ce va faceti griji pt executare. Aveti dvoastra interes sa executati hotararea? E o hotarare potrivnica sau favorabila dvoastra? E cam neclara expunerea si nu inteleg care este logica demersului dvoastra.
Ultima modificare: Sâmbătă, 28 Iunie 2008
ContSters53762, utilizator
Banuiesc ca este vorba de introducerea la instanta a unei contestatii in anulare, iar daca depunerea contestatiei in anulare intrerupe prescriptia? :-/

Cine a introdus contestatia? Care parte?
Eu inteleg ca vreti sa stiti, insa nu avem date, nu intelegem despre ce e vorba, poate detaliati.

:offtopic: Nu mai redactati mesaje consecutive, este impotriva Regulamentului de postare, acestea urmand a fi sterse. Va multumesc pentru intelegere.

Alte discuții în legătură

Suspendarea executarii silite adriea2007 adriea2007 In cazul in care am formulat cerere privind suspendarea executarii silite , se opreste executarea silita? (vezi toată discuția)
De cand curge termenul de prescriere a exec. silite a hot jud dumitru2000 dumitru2000 Personal consider ca termenul de prescriptie a executarii silite a unei hot jud curge de la data la care aceasta poate pusa in executare. In speta, hot data ... (vezi toată discuția)
Prescriere in materie comerciala vrica vrica In cazul in care intr-un termen de 3 ani nu am o sentinta definitiva se prescrie creanta?Va multumesc mult pentru raspuns (vezi toată discuția)