in materie comerciala, sentinta pronuntata de instanta de fond, chiar daca nu este definitiva, poate fi pusa in aplicare, prin executare silita. este o derogare de la normele uzuale.asadar, dc aveti o sentinta favorabila,chiar dac nu este definitiva, puteti sa o supuneti executarii silite imediat.Deasemenea, in comercial,hotararile instantei numai trebuiesc a fi investite cu formula executorie.
asa cum a mentionat si d-nul avocat, prin promovarea unei actiuni in justitie, se intrerupe ope legis prescriptia.
Multumesc pentru raspuns dar asa am si procedat numai ca debitorul meu a introdus o cere in anulare care a fost admisa si toate incercarile mele au esuat.Cred ca sint clara eu am promovat actiuni pe procedurispeciale adica somatie de plata si Ord 119 care au ramas fara efect juridic intrucit au fost admise cererile in anulare ale debitorului
Pina in prezent nu am inaintat o actiune comerciala
Asta este neclaritatea mea aceste actiuni de somatie si ordonanta pot intrerupe perioda de prescriere a creantei
Aceste actiuni nu intrerup prescriptia. Potrivit art. 1868 C. civ. cererea facuta in judecata nu va putea intrerupe prescriptia decat daca va fi incuviintata de judecatorie prin hotarare irevocabila. Poate sunt indeplinite celelalte cazuri de intrerupere a prescriptiei - de ex. recunoasterea de catre debitor a creantei.