avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 887 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Prescriere in materie comerciala
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Prescriere in materie comerciala

In cazul in care intr-un termen de 3 ani nu am o sentinta definitiva se prescrie creanta?Va multumesc mult pentru raspuns
Cel mai recent răspuns: Gabriel Zagrean , Avocat 15:38, 19 Februarie 2011
Nu se prescrie creanta daca ati introdus actiunea in cuprinsul termenului de 3 ani.
in momentul introducerii actiunii prescriptia se intrerupe.
Ultima modificare: Marți, 1 Februarie 2011
ContSters190351, utilizator
in materie comerciala, sentinta pronuntata de instanta de fond, chiar daca nu este definitiva, poate fi pusa in aplicare, prin executare silita. este o derogare de la normele uzuale.asadar, dc aveti o sentinta favorabila,chiar dac nu este definitiva, puteti sa o supuneti executarii silite imediat.Deasemenea, in comercial,hotararile instantei numai trebuiesc a fi investite cu formula executorie.
asa cum a mentionat si d-nul avocat, prin promovarea unei actiuni in justitie, se intrerupe ope legis prescriptia.
Multumesc pentru raspuns dar asa am si procedat numai ca debitorul meu a introdus o cere in anulare care a fost admisa si toate incercarile mele au esuat.Cred ca sint clara eu am promovat actiuni pe procedurispeciale adica somatie de plata si Ord 119 care au ramas fara efect juridic intrucit au fost admise cererile in anulare ale debitorului
Pina in prezent nu am inaintat o actiune comerciala
Asta este neclaritatea mea aceste actiuni de somatie si ordonanta pot intrerupe perioda de prescriere a creantei
Aceste actiuni nu intrerup prescriptia. Potrivit art. 1868 C. civ. cererea facuta in judecata nu va putea intrerupe prescriptia decat daca va fi incuviintata de judecatorie prin hotarare irevocabila. Poate sunt indeplinite celelalte cazuri de intrerupere a prescriptiei - de ex. recunoasterea de catre debitor a creantei.
Stimate domn avocat
Va rog ati avea amabilitatea sa-mi raspundeti si mie o decizie a Curtii de Apel respinsa si irevocabila mai am vreo cale de atac?

Alte discuții în legătură

Competenta materiala si teritoriala rolex rolex Cine are competenta de a judeca in prima instanta o somatie de plata introdusa de o societate comerciala impotriva unei primarii cu o valoare de 1,5 miliarde ... (vezi toată discuția)
Intrerupere termen prescriere adrian22 adrian22 Exista o creanta de aprox. 2 ani de zile. Creditorul cheama in judecata pe debitor pe procedura insolventei, dar cererea ii este respinsa in urma intampinarii ... (vezi toată discuția)
Prescriptie executare silita aser aser Se poate prescrie executarea silita dupa un timp?Daca da,conform carei legi ?multumesc (vezi toată discuția)