avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1076 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... COMPETENTA MATERIALA SI TERITORIALA
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

COMPETENTA MATERIALA SI TERITORIALA

Cine are competenta de a judeca in prima instanta o somatie de plata introdusa de o societate comerciala impotriva unei primarii cu o valoare de 1,5 miliarde lei vechi.?
Solutiile date in prima instanta au sau nu cale de atac ?
Multumiri
Cel mai recent răspuns: QTPie , utilizator 13:44, 24 Aprilie 2012
Competenta teritoriala apartine instantei de la sediul debitoarei, iar din punct de vedere material este competent Tribunalul. Impotriva hotararii instantei de fond se poate formula contestatie in anulare
Florea Ana-Maria a scris:

Competenta teritoriala apartine instantei de la sediul debitoarei, iar din punct de vedere material este competent Tribunalul. Impotriva hotararii instantei de fond se poate formula contestatie in anulare

Avocatul a introdus actiunea la judecatorie iar judecatoria a respins actiunea finnd irevocabila.
Atunci poate ca actiunea respectiva nu a avut ca obiect somatie de plata...sau este o eroare in hotararea pronuntata
Care este izvorul creantei?

Competenta teritoriala apartine instantei de la sediul debitoarei, iar din punct de vedere material este competenta Judecatoria. ( cu scuzele de rigoare daca eventual gresesc)

Alte discuții în legătură

Competenta materiala sophia_sb sophia_sb Debitoarea a depus actiune in anulare impotriva somatiei de plata, prin care a fost obligata la plata unei sume de bani, in care a invocat si exceptia de ... (vezi toată discuția)
Mai este nevoie de conciliere? vrica vrica Am o creanta de recuperat am utizat toate caile procedurii speciale adica invitatie la conciliere invitatie la mediere somatie 5?2001,ordonanta 119/2007. In ... (vezi toată discuția)
Unde ma pot judeca? ContSters183043 ContSters183043 Am avut un proces pe somatie de plata pe care initial l-am castigat. Debitoarea a facut cerere in anulare, care i-a fost acceptata pe motiv ca exista un ... (vezi toată discuția)