avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... Unde ma pot Judeca?
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

Unde ma pot Judeca?

Am avut un proces pe somatie de plata pe care initial l-am castigat.
Debitoarea a facut cerere in anulare, care i-a fost acceptata pe motiv ca exista un litigiu asupra facturii !!!! desi aceasta era conforma cu contractul. La acest proces nu am primit citatie si s-a judecat in lipsa mea !! pe baza unor afirmatii mincinoase. Fiind solutie irevocabila (anularea primei solutii) as avea doua intrebari la care va rog sa-mi dati un sfat.
1. Pot sa merg intr-un proces pe ordonanta 119, (Pe civil, cu plata taxei de timbru este mai complicat.) dupa primul proces care a fost pe somatie de plata?
2. Pot sa deschid acest proces la locul meu de resedinta tinand cont ca sediul debitoarei (o primarie) este in zona ce apartine de Craiova si tinand cont ca a mai fost un proces acolo?
Multumesc f mult.
Cel mai recent răspuns: ContSters183043 , utilizator 21:30, 27 Iunie 2011
va judecati pe civil, cu plata taxei de timbru
Multumesc, asta stiam si eu, intrebarile erau altele.
Formulati actiune pe dreptul comun.
Deja v-a fost respinsa somatia de plata.
Va judecati pe dreptul comun, bineinteles cu plata taxei judiciare de timbru.
Instanta competenta este cea de la sediul debitoarei. Iar daca s-a judecat la aceeasi judecatorie un proces de somatie de plata, acesta nu este un motiv de stramutare a procesului.

Si nu am inteles la ce ordonanta 119 va referiti. Fiti mai explicit/a.
Ultima modificare: Luni, 27 Iunie 2011
Cristina Pielmus , Avocat
OUG 119/2007

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cerere in anulare oug 119/2007 manuelle manuelle Se admite cererea in anulare a unei ordonate civile pronuntata in baza OUG 119/2007 pe motiv de necompetenta? Procesul s-a judecat la sediul creditorului si ... (vezi toată discuția)
Competenta materiala si teritoriala rolex rolex Cine are competenta de a judeca in prima instanta o somatie de plata introdusa de o societate comerciala impotriva unei primarii cu o valoare de 1,5 miliarde ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 iuliamariana iuliamariana Buna ziua, - somatie de plata OUG 5/2001 - respinsa - am introdus o alta cerere la judecatorie in baza OUG 119/2007 Solutie : excepţia puterii de ... (vezi toată discuția)