avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 892 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... cerere in anulare OUG 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

cerere in anulare OUG 119/2007

Se admite cererea in anulare a unei ordonate civile pronuntata in baza OUG 119/2007 pe motiv de necompetenta? Procesul s-a judecat la sediul creditorului si s-a emis ordonanta la primul termen. Eu, in calitate de debitor, pot cere anularea si trimiterea dosarului la instanta unde eu, debitor , am sediul?
Si inca o intrebare: la cerere trebuie sa anexez si ordonanta in copie?
O taxez cu 19,5 lei .Corect?

Multumesc din suflet
Cel mai recent răspuns: manuelle , utilizator 14:00, 8 Iunie 2010
Ati fost citata in proces?
Nu ati ridicat exceptia necompetentei teritoriale atunci?
Nu este o competenta de ordine publica in acest caz, asa ca nu cred in obtinerea unei anulari a ordonantei.
Am fost citati insa nu am depus intampinare fiind siguri ca instanta isi va declina din oficiu competenta. Nu pot invoca art. 159 alin 3?
Nu se incadreaza acolo. Din oficiu, instanta isi declina competenta doar cand aceasta este de ordine publica si partile nu o pot inlatura.
Daca a fost legala procedura de citare cu partile, nu puteti invoca acest motiv in sustinerea cererii de anulare a ordonantei.
Totusi, pentru linistea dvs., puteti sa va exercitati dreptul la calea de atac( cererea in anulare), in termen de 10 zile de la data comunicarii ordonantei de plata si sa invocati motive de fapt si de drept. Oricum, taxa de timbru judiciar nu este foarte mare.
Succes...
Nu e motiv de ordine publica pentru ca partile pot conveni asupra competentei teritoriale? In contractul semnat cu reclamanta am desemnat instanta de la Falticeni copetenta? Nu are nici o valoare juridica acest articol din contract?

Alte discuții în legătură

Recurs iuliamariana iuliamariana Ce parere aveti, este admisibil recurs pentru Ordonanţă de plată(OUG 119/2007) daca in OUG 119/2007 Art. 13. (1) Impotriva ordonantei de plata debitorul ... (vezi toată discuția)
Litigii achizitii publice CONTENCIOS CONTENCIOS ma confrunt cu urmatoarea problema:avem pe rolul unei judecatorii un litigiu pe procedura somatiei de plata. in cazul nostru inscrisul insusit de parti este o ... (vezi toată discuția)
Respingere cerere pe oug.119/2007 Lenush_71 Lenush_71 Buna ziua! Am un srl, si am prestat servicii la o Societate Agricola (deci nu este srl, ) am incheiat ,,contract de prestari servicii\" semnat si ... (vezi toată discuția)