avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1021 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... recurs
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

recurs

Ce parere aveti, este admisibil recurs pentru Ordonanţă de plată(OUG 119/2007) daca in OUG 119/2007 Art. 13.
(1) Impotriva ordonantei de plata debitorul poate formula cerere in anulare.
(2) Cererea in anulare se solutioneaza de catre instanta care a emis ordonanta de plata.
Debitorul a facut recurs in data de 10/07/2012 la judecatorie si judecatoria a trimis cererea de recurs la tribunal , tribunalul a dat termen in 15.11.2011.
ce trebuie sa fac? pot merge cu ordonanta de plata data de prima instanta la executor sau trebuie mentiunea definitiva si irevocabila .
multumesc.



Cel mai recent răspuns: iuliamariana , utilizator 12:50, 9 August 2012
recursul este inadmisibil deoarece nu este prevazut ca si cale de atac.
mai exista varianta ca tribunalul sa recalifice cererea primita drept cerere in anulare si sa isi verifice competenta. In urma acestei verificari isi va declina, la rindul lui, competenta catre judecatorie.
sub nici o forma actiunea nu va fi judecata ca recurs.
sentinta nu este irevocabila si nici executorie. puteti obtine o copie legalizata insa nu veti putea face nimic cu ea. nu cred ca va exista un executor care sa deschida un dosar de executare silita.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Termenul in care se formuleaza cerere in anulare a somatiei de plata 119/2007?? Analore Analore Incercand sa ma decid care din procedurile pentru somatia de plata s-o utilizez, O 5 sau 119, am studiat mai bine prevederile art. 13 al OUG. 119/2007 si mi se ... (vezi toată discuția)
Urgent! punere in executare hotarare ordonanta de plata Iulia Malis Popa Iulia Malis Popa Buna ziua. Am o nelamurire si v-as ruga sa ma ajutati. Speta sta asa: Creditorul depune cerere de emitere ordonanta de plata impotriva debitorului, ... (vezi toată discuția)
Oug 119/2007 ENGFULL ENGFULL am obtinut o ordonanta de plata in temeiul OUG 119 /2007 dupa expirarea celor 10 zile in care se poate face cerere de anulare , solicit instantei ... (vezi toată discuția)