avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Probleme juridice în afaceri - ... OUG 119/2007
Discuție deschisă în Probleme juridice în afaceri - contracte între profesionişti

OUG 119/2007

Buna ziua,

- somatie de plata OUG 5/2001 - respinsa
- am introdus o alta cerere la judecatorie in baza OUG 119/2007

Solutie : excepţia puterii de lucru judecat

Ce parere aveti?
Cel mai recent răspuns: vladfesan , utilizator 22:21, 7 Mai 2012
Precizati care au fost motivele pentru a fi respinsa somatia de plata pentru a putea aprecia asupra autoritatii de lucru judecat.
Incercati sa detaliati situatia.
Aratati motivele! Mergeti pe dreptul comun cu o actiune in pretentii!
Solutie: Admite excepţia puterii de lucru judecat cu privire la pretenţiile creditoarei referitoare la obligarea debitoarei la plata penalităţilor de întârziere aferente facturii nr. X. Admite în parte cererea de emitere a ordonanţei de plată, cerere formulată de către creditoarea împotriva debitoarei Ordonă debitoarei să plătească creditoarei, în termen de 30 de zile de la comunicarea prezentei ordonanţe, suma de XX lei, cu titlu de penalităţi de întârziere calculate pentru neachitarea la termen a sumelor prevăzute în factura nr. Y Obligă pe debitoare să plătească creditoarei 44 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată.
daca e cum spuneti e o tampenie ! nu exista autoritate de lucru judecat la o somatie de plata, orice ar fi !

poti sa invoci orice dar nu autoritate de lucru judecat ! (de ex. mai degraba mergi pe chestia ca creditoarea a ales deja calea pe care vrea sa se judece - principiul "electa una via..." - si nu mai poate sa se adreseze instantei pe alta cale 'prescurtata' - dar sincer si asta mi se pare bullshit)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Speta - somatie de plata ana1234maria ana1234maria Buna ziua Daca se poate sa ma lamureasca cineva cu urmatoarea speta: X depune in instanta cerere privind emiterea somatiei de plata fata de ... (vezi toată discuția)
E sau nu autoritate de lucru judecat?! Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Cabinet de Avocatura Ispas Daniel Buna seara! Am o spetă ce o supun dezbaterii, rugându-vă a mă ajuta în limita posibilului cu un sfat competent! O societate X, are de recuperat un debit ... (vezi toată discuția)
Conciliere dubioasa flaviana flaviana Am stabilit intr-o conciliere cu debitoarea ca sunt de acord sa-mi plateasca debitul in 15 zile de la executarea hotararii care se va pronunta intr-un alt ... (vezi toată discuția)