bun! Pana acum am inteles...sa presupunem ca eu nu vreau sa imi mai restituie autoturismul -i-l las lui si mergem la notar cu acordul lui, facem un act-cred ca se numeste"declaratie pe propria raspundere"-prin care el se obliga sa plateasca ratele pe toata durata creditului. Si in cazul in care el nu plateste ratele....cum se poate formula declaratia aceasta pe care o face el, ca eu sa nu fiu trasa la raspundere pentru neachitarea ratelor...creditul fiind tot pe numele meu?
:((
Si am inteles ca se poate pune sechestru asigurator pe masina..pe ce baza insa? ca acte sunt necesare pentru a demara aceasta actiune?
ca nici nu am facut un an de cand platesc rate...si creditul e pe 10 ani...adika pana in 2018
Sau macar se poate face un act la notar sau prin banca....nu stiu.... prin care el sa preia ratele...daca masina tot nu vrea sa mi-o dea?
Puteti fi mai explicit? Ce presupune aceasta constatare a dreptului meu de proprietate asupra masinii?:-/
Stimate D-le avocat Claudiu Lascoschi!
Stiu ca din afara se poate vedea acest lucru ca o posibila donatie!Dar pana sa ajung sa imi dau acceptul ca masina sa fie trecuta pe numele lui...a avut loc o succesiune de intamplari. Sa va explic mai bine...De 2 ani el este pe lista de asteptare pentru un post de taximetrist independent. In ianuarie, cu putin timp inainte de a achizitiona autoturismul, primarul orasului a declarat ca in luna martie se vor oferi aceste locuri pentru taximetristii independenti(acesta a fost motivul pentru care ne-am grabit sa luam masina). Pentru a fi eligibil pentru acest post, necesita ca masina sa indeplineasca anumite conditii: - el proprietar(am vrut sa fiu macar coproprietar, insa legea prevede ca persoana inscrisa pe lista sa fie si unic proprietar...m-am interesat la DADPP personal )anul de fabricatie 2008, A/C , airbag-uri...etc. El in acesti 2 ani a incercat o data sa faca imprumut sa achizitioneze un autoturism, m-a rugat sa-i fiu girant..nu am acceptat, insa banca nu ii acorda nici cu girant imprumutul datorita faptului ca el era pe lista neagra a bancilor datorita unei rate intarziate la un tv.
El a facut multe promisiuni in prezenta familei mele si a persoanei la care stateam in acel moment. Toti l-am crezut pe cuvant....Adica...cum poti sa te gandesti ca va fi rau pe viitor cand el te asigura cu atata tarie ca nu va fi rau....si chiar nu era in momentul acela..eram pe roze...acum ma intep in spini :(
Va multumesc domnule avocat patrau!
Toata stima pentru incercarea d-voastra de a ajuta o necunoscuta !
Va mai spun ca suma imprumutata de la banca pe numele meu a fost de aprox. 11.000 euro , iar autoturismul cumparat nou din fabrica , cu toate taxele legate de inmatricularea acestuia a ajuns la 10.000 euro(intre timp cursul valutar suferise modificari)Am citit si despre proba cu martori...stiu ca rudele de gradul intai nu pot fi chemate in instanta ca martori decat daca partile sunt de acord...daca nu este asa,va rog sa ma contraziceti,insa nu ar fi o problema, deoarece..daca el nu ar fi de acord cu parintii mei ca martori...persoana in casa careia am locuit impreuna si care a stat cu noi o perioada de timp, cunoaste toata situatia si a fost tot timpul martora la discutiile noastre pe aceasta tema.Am si vorbit cu aceasta persoana si este intru totul de acord sa mearga in instanta in calitate de martor.
Am idee si despre partajul de concubinaj si daca chiar nu se poate face nimic...voi lua in consideratie si aceasta varianta...dar este pacat domnule avocat..pentru ca am muncit din greu pentru banii aceia, iar sufletul meu mare si dorinta mea de a-mi intemeia o familie si a avea un copil m-au facut sa iau aceasta decizie proasta....Marturisesc ca am fost avertizata de catre parintii mei, dar nu credeam vreodata ca persoana pe care o cunosc de 8 ani s-a schimbat in asa fel. Relatia noastra degenereaza pe zi ce trece, certurile si neintelegerile persista pe diverse motive ....stiti cum se zice:"s-a vazut cu sacii in caruta" si acum isi bate joc...nu doar de mine...ci si de familia mea...care au facut tot posibilul sa fiu fericita cu el...
Admin. va multumesc din suflet pentru intelegere!
Da..am luat un credit pentru nevoi personale...nu am nici o chitanta de mana...nu am nimic care sa demonstreze ca banii au fost folositi pentru achizionarea autoturismului :(. Insa am martori la toate dicutiile noastre despre achizitionarea masinii, iar el nu poate demonstra in nici un fel ca a avut bani sa cumpere aceasta masina. Valoarea imprumutului a fost aproximativ egala cu pretul masinii.Daca reusesc sa il fac sa semneze acum o chitanta de mana...in care sa specific folosirea banilor mei pentru achizitionarea autoturismului..poate fi valabila in cazul in care se ajunge la un proces?
nu am cerut ajutorul pe acest forum ca sa fiu luata in ras....stiu ca este o situatie penibila si nimeni nu ar fi facut ce am facut eu. #-o...la momentul respectiv era omul langa care doream sa traiesc o viata intreaga...in viata insa nimic nu este sigur...decat moartea...i-am spus-o si lui....insa el ne-a asigurat pe toti ca nimic rau nu se va intampla, ba din contra....
Daca considerati ca nu merit sa imi oferiti ajutorul d-voastra ....imi pare rau....eu nu caut batjocoreli pentru greseala mea...vreau o solutie....dar daca acest lucru inseamna sa suport luarile in ras ale d-voastra....nu multumesc!
Nu credeti ca sunt destul de amarata si asa? Asta e...m-am nascut si am fost crescuta sa am incredere in oameni...si daca nici in omul de langa tine...cu care imparti totul...nu mai poti avea incredere...e grav....
Va multumesc!
Buna ziua!
Va rog din suflet sa ma ajutati pt ca sunt intr-o mare incurcatura!
Vreau sa stiu daca se mai poate face ceva in situatia mea!
Locuiesc impreuna cu prietenul meu!
Ne cunoastem de 8 ani, locuim impreuna de 8 luni.
Am facut imprumut la banca inainte sa ma mut cu el, dupa ce ne-am mutat, cu banii am luat o masina care il necesita pe el ca proprietar , masina fiind destinata sa intre pe taxi-iar asta presupune anumite reguli, printre care si persoana care este inscrisa pe lista cu cereri pt taximetristi independenti sa fie proprietari..., iar cu banii pe care ii facea sa intretina familia....zic familia pt ca pusasem deja nunta si ne si doream un copil.
Dupa ce avazut masina pe numele lui, a inceput sa se comporte urat cu mine si cu familia mea, ne certam zilnic, nimic nu mai este ca inainte.
In cazul in care doresc sa ma despart de el...nunta e programata peste 2 luni...pot sa demonstrez in vreun fel ca masina a fost cumparata cu banii mei si sa o recuperez ????...mentionez ca imprumutul este pe numele meu, iar ratele acum le plateste el.
Stiu ca poate vi se pare o prostie dar tare mult imi doream sa ma asez la casa mea si credeam ca el e alesul...i-a pacalit pe toti din familia mea cu vorbele lui....
Va implor raspundeti-mi!