avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 642 soluții astăzi
Forum Activitate Marlena Ilie

Activitate Marlena Ilie

Răspuns la discuția Cine are dreptul de mostenire

Suntem 2 surori . Mama noastră a avut 4 surori. La decesul tatălui lor ,când s-a făcut dezbaterea de moștenire , au fost înregistrate ca moștenitoare doar mama noastră si inca o sora a ei, celelalte 3 făcând renunțare.Sora mamei are 2 băieți .
În 2012 a decedat mama, iar în 2016 sora cu care mostenise împreună ce le revenise de la tatăl lor.
Mai intai trebuia facuta dezbaterea moștenirii de catre băieți dupa mama lor, care a decedat în 2016.
Ei au facut renunțare, si atunci am mers eu si sora mea sa facem noi dezbatere de moștenire după mama lor , considerând că ne-a revenit nouă acest drept, atâta timp cât în certificat erau scrise ca moștenitoare doar ele două.
Notarul a spus însă că daca fii mătușii noastre au facut renunțare, dreptul lor revine acum urmașilor celorlalte 3 surori renuntatoare dupa tatăl lor.
Intrebarea este , daca este corect acest lucru si daca da , ce ramane de facut in continuare?
Dacă vin la moștenire urmasii celorlalte 3 surori , cât este în noile condiții cota fiecăruia?
Inainte se impartea totul la doi. Dacă au renunțat doar verișorii , partea noastră ramane tot 1/2 sau acum devine 1/4 ?
Buna ziua,
După bunicul decedat, conform certificatului de moștenire au rămas moștenitoare 2 fiice, celelalte 3 făcând renunțare( au fost in total 5 fiice).Obiectul mostenirii este un teren cu casa si un titlu de proprietate pe un teren arabil de 2,5 ha .Copiii în viața ai uneia din cele 2 fiice mostenitoare au facut renunțare la moștenire(jumătatea bunurilor amintite mai sus).Noi, copiii celeilalte fiice mostenitoare vrem sa dezbatem moștenirea.Intrebare: preluam noi dreptul si asupra jumătății la care s-a făcut renunțare, sau revine dreptul de moștenire tocmai urmasilor celorlalte 3 surori mentionate că renunță in certificatul de mostenire dupa bunicul?