avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 428 soluții astăzi
Forum Activitate Macesului

Activitate Macesului

Ajutati-ma sa pot explica din pct de vedere legal acest lucru angajatilor care refuza sa inapoieze valoarea diurnei pe perioada de concediu odihna si imi cer un temei legal justificativ la cerinta inapoierii diurnei? Mentionez ca diuna o acordam angajatilor l ainceput de luna pentru luna in curs, deci in avans
Buna ziua, in cadrul detasarilor pe 6 luni, daca angajatul isi ia concediu de odihna, inteleg ca trebuie sa inapoieze banii de diurna pe zilele de concediu. imi puteti da explicit va rog legea in care este mentionat acest lucru, deoarece angajatii nu sunt de acord sa inapoieze valoarea diurnei din perioada de concediu de odihna. In prevederile din art. 7^1 din H.G. nr. 518/1995, nu se zice nimic de concedii de odihna vs inapoiere diurna
Buna ziua. Am incetat un CIM cu art 61c coroborat cu art 64 in urma propunerii de schimbare post pt un angajat apt conditionat, propunere refuzata (3 posturi refuzate). Neavand nici o informatie de vreun concediu medical pt zilele absente si nici o veste de la el nici pana azi, am inchis contractul cu data de 17.07.2024. Nu am stiu ca ar trebuie saii acord si in preaviz, iar daca el aduce certificatul medical decizia de incetare contract se va anula. Doresc sa anulez incetarea CIM in revisal prin corectie sau anulare incetare si sa activez CIM-ul. Pot face o corectie de incetare contract sau o anulare incetare CIM? Cum este mai bine? L-am informat pe email pe data de 17.07,de incetare, insa nu am primit nici un raspuns, nici la telefon nu raspunde. Cum pot corecta acesta eroare de incetare si sa activez CIM-ul?
As dori sa știu dacă în cazul detașării angajaților în Germania tot la o firma din cadrul aceluiași grup, pe lângă plata salariului minim german impus de legislația germana, am putea include diurna ca parte din salariu și nu separat În plus de salariu?
Mulțumesc,
Mihaela
Va multumesc frumos
O fostă prietenă mi a deschis plângere la poliție pt santaj pe baza unei certi telefonice înregistrate de ea. Este fals. Dar pe baza plangerii am fost perchezitionat acasa pt gasirea unor potențiale filmări sau poze si chemat la poliție sa fac o declarație.
Totul este fals pe fondul geloziei sale bolnave pe care am ignorat o până acum.
As dori sa stiu daca o pot acuza de calomnie si defăimare cu ajutorul unui avocat?
Multumesc
Sorin