avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 506 soluții astăzi
Forum Activitate AndreeaPS90

Activitate AndreeaPS90

Multumesc! Le-as fi indeplinit doar ca nu am solicitat-o... asta este dilema. Va multumesc frumos pentru implicate si timpul acordat!

Cornel Vasile a scris:

Ordinul nr. 1474/2011
situatie ; Persoana îndreptățită solicită direct stimulentul de inserție, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, neexprimându-și opțiunea de a beneficia de concediu de creștere a copilului până la împlinirea vârstei de un an de către copil.

solutie : Persoana îndreptățită poate solicita direct stimulentul de inserție, începând cu ziua următoare celei în care încetează concediul de maternitate, dacă îndeplinește condițiile pentru acordarea indemnizației pentru creșterea copilului prevăzută la art. 2 alin. (1) lit. a) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 111/2010 privind concediul și indemnizația lunară pentru creșterea copiilor, denumită în continuare OUG nr. 111/2010. .....

Cornel Vasile a scris:

Acordarea nu este conditionata de nasterea in tara ... nu exista o asemenea conditie mentionata in lege,

Va multumesc foarte mult pentru acest raspuns! Este de foarte mare ajutor. Daca se poate inca o intrebare. Pot beneficia de stimulent daca nu am aplicat in timp util pentru indemnizatie? Cu alte cuvinte cum spuneam nu sunt practic in concediu dat fiind faptul ca am fost studenta anterior nasterii copilului. Doar mi-am inghetat anul universitar si nu am aplicat apoi pentru indemnizatie. Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Cred ca cel mai bine intrebati la AJPIS/ANPIS.

Multumesc frumos! Au spus ca trebuia sa nasc in tara. Am intrebat si aici pentru ca mi se pare totusi o conditie destul de nepotrivita. Oricine poate naste in alta parte si sa fi lucrat in tara anterior nasterii copilului si sa fi cotizat la stat.

Cornel Vasile a scris:

Sunt doua variante:
- fie va incadrati cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului ... aici se tine cont de luna tatalui

- fie va incadrati cu cel puțin 90 zile înainte de finalizarea concediului ... aici nu se tine cont de luna tatalui

Tatal nu lucreaza in tara. Deci practic daca copilul are acum 10 luni. Eu am fost studenta la zi anterior nasterii copilului dar nu am solicitat indemnizatie la timp (stiu ca este un termen in care pot face asta-termen care sigur a trecut) iar acum doresc sa ma intorc la munca, in aceste conditii pot aplica pentru stimulentul de insertie? Mentionez ca am nascut in Anglia. Imi cer scuze poate nu am inteles exact ultima mentiune. Va multumesc!

Cornel Vasile a scris:

Sunteti In CCC, in prezent?

Nu primesc nimic deoarece nu am aplicat pentru indemnizatie deoarece am fost in Anglia dupa nasterea copilului. Acum sunt in curs de angajare. Practic nu sunt legal incadrata in CCC. Multumesc!
Am lucrat in tara (in cadrul firmei sotului meu, firma care s-a inchis) si am fost si studenta la zi in tara anterior nasterii copilului dar am plecat insarcinata in Anglia unde am si nascut. Am inghetat anul doctoral. Apoi ne-am intors in tara si am gasit loc de munca. Copilul are 10 luni. Pot primi stimulent de insertie in aceste conditii? Va multumesc!