avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 458 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulent reinsertie daca copilul s-a nascut in Anglia
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulent reinsertie daca copilul s-a nascut in Anglia

Am lucrat in tara (in cadrul firmei sotului meu, firma care s-a inchis) si am fost si studenta la zi in tara anterior nasterii copilului dar am plecat insarcinata in Anglia unde am si nascut. Am inghetat anul doctoral. Apoi ne-am intors in tara si am gasit loc de munca. Copilul are 10 luni. Pot primi stimulent de insertie in aceste conditii? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: AndreeaPS90 , utilizator 18:04, 24 Februarie 2020
Sunteti In CCC, in prezent?

Cornel Vasile a scris:

Sunteti In CCC, in prezent?

Nu primesc nimic deoarece nu am aplicat pentru indemnizatie deoarece am fost in Anglia dupa nasterea copilului. Acum sunt in curs de angajare. Practic nu sunt legal incadrata in CCC. Multumesc!
Sunt doua variante:
- fie va incadrati cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului ... aici se tine cont de luna tatalui

- fie va incadrati cu cel puțin 90 zile înainte de finalizarea concediului ... aici nu se tine cont de luna tatalui

Cornel Vasile a scris:

Sunt doua variante:
- fie va incadrati cu cel puțin 60 zile înainte de finalizarea concediului ... aici se tine cont de luna tatalui

- fie va incadrati cu cel puțin 90 zile înainte de finalizarea concediului ... aici nu se tine cont de luna tatalui

Tatal nu lucreaza in tara. Deci practic daca copilul are acum 10 luni. Eu am fost studenta la zi anterior nasterii copilului dar nu am solicitat indemnizatie la timp (stiu ca este un termen in care pot face asta-termen care sigur a trecut) iar acum doresc sa ma intorc la munca, in aceste conditii pot aplica pentru stimulentul de insertie? Mentionez ca am nascut in Anglia. Imi cer scuze poate nu am inteles exact ultima mentiune. Va multumesc!
Cred ca cel mai bine intrebati la AJPIS/ANPIS.

Alte discuții în legătură

Indemnizatie copil, drepurile parintilor angajati/neangajati ElenaGhidirim ElenaGhidirim Buna ziua, Situatia este urmatoarea: - mama - neangajata, fara venituri salariale in ultimii 2 ani, studenta (28 ani - uneori situatia se schimba din ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie pentru cresterea copilului, mama studenta marinela_culea marinela_culea Buna ziua! In cazul in care am fost angajata cu crate de munca din septembrie 2011, pot beneficia de indemnizatia pentru cresterea copilului, daca voi naste ... (vezi toată discuția)
Stimulent de insertie pentru tatal copilului OanaSimion OanaSimion Buna ziua, As dori sa stiu cateva raspunsuri in privinta acestui stimulent de insertie. Sunt studenta ( din octombrie anul acesta, primul an de studiu). Sotul ... (vezi toată discuția)