avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 818 soluții astăzi
Forum Activitate parola16

Activitate parola16

Răspuns la discuția certificat de mostenitor anulat
Dupa ce mi-a eliberat notarul certificatul de mostenitor, a refuzat sa ma primeasca impreuna cu fratii bunicului pentru a dezbate mostenirea cu ei, de aceea am solicitat in instanta anularea cerrificatului de mostenitor, plus ca a gresit suprafata de teren care imi revenea.
Buna ziua. Am dezbatut mostenirea din partea bunicului si a bunicii la un notar public, eu fiind singura mostenitoare. Aveam 2 titluri de proprietate:
1- al bunicii- teren extravilan- pe titlul de proprietate era trecut doar numele bunicii
2- al bunicului- teren extravilan si intravilan- pe titlul de proprietate erau trecuti bunicul si fratii lui.
Notarul nu a citat fratii bunicului si mi-a eliberat certificatul de mostenitor atribuintu-mi ce parte mi-ar reveni, fara sa-i cheme fratii bunicului la dezbatere.
Am actionat in instanta pentru a anula certificatul de mostenitor si pentru a iesi din indiviziune.
Am primit hotararea judecatoreasca, insa nu scrie in ea ca mi se atribuie terenul exravilan din partea bunicii, sunt atribuite doar terenurile din titlul de proprietate al bunicului. Scrie atat: "in ceea ce priveste terenul extravilan al defunctei...., bunica reclamantei, solicita atribuirea catre aceasta a suprafetei de teren cu cheltuieli de judecata pe cale separata"
Intrebarea mea este cum procedez acum ca sa mi fie atribuit acest teren? Avand in vedere ca este certificatul anulat, poate un notar public sa dezbata din nou mostenirea din partea bunicii, trebuie sa fac apel, sau trebuie sa fac o actiune noua?