As vrea sa fac o completare.
Sunt functionar public si tocmai am aflat ca perioada de preaviz este de 30 de zile.
Ce se intimpla daca in aceasta perioada imi iau concediu medical? Mi se prelungeste perioada cu nr. respectiv de zile?
Legea 188 este cam vaga din acest punct de vedere.
Perioada de preaviz se poate prelungi cu nr de zile respectiv in cazul suspendarii raportului de serviciu, dar conf. art 94. litera h, raportul de serviciu se suspenda daca:
Art. 94. - (1)
h) se afla in concediu pentru incapacitate temporara de munca, pe o perioada mai mare de o luna, in conditiile legii;
deci daca concediul meu este mai mic de o luna ce se intimpla?
Multumesc pentru raspunsurile de pina acum si cele viitoare.
Art. 141. - (1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.
(2) Prin exceptie de la prevederile alin. (1), efectuarea concediului in anul urmator este permisa numai in cazurile expres prevazute de lege sau in cazurile prevazute in contractul colectiv de munca aplicabil.
(3) Angajatorul este obligat sa acorde concediu, pana la sfarsitul anului urmator, tuturor salariatilor care intr-un an calendaristic nu au efectuat integral concediul de odihna la care aveau dreptul.
(4) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.
Sa inteleg ca daca nu imi acorda concediu si dupa, sa zicem , 15 zile imi expira termenul de preaviz, deci imi inceteaza contractul individual de munca, atunci angajatorul "trebuie" (?) ("este permisa?") sa-mi compenseze concediul de odihna neefectuat in bani ?!?
Multumesc inca o data!
Multumesc pentru raspuns.
Nu lucrez intr-o institutie cu "foc continuu".
Daca totusi nu-mi aproba concediul (sa zicem ca am o sefa mai "ciudata") pot sa fac ceva?
Buna ziua
Am urmatoarea problema>
Vreau sa-mi depun demisia de la locul de munca (bugetar). As mai avea din concediul de anul trecut de luat 7 zile restante si plus cele de anul acesta (aproximativ 10) si bineinteles prima de vacanta aferenta zilelor de concediu de anul acesta. Din momentul in care imi depun demisia apare acea perioada de maxim 15 zile (calendaristice parca) in care trebuie sa mai stau. Din momentul depunerii demisiei pot sa solicit concediul restant si concediul de anul acesta (pentru a-mi acoperi cele 15 zile)?
Intrebarea mea nu este legata de "daca pot" (probabil ca pot) ci de daca mi se poate refuza acordarea lui.
Multumesc pentru viitoarele raspunsuri