avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 587 soluții astăzi
Forum Activitate Aurelpopescu33

Activitate Aurelpopescu33

Bună dimineața. Am cumpărat anul trecut în decembrie o mașină cu motorul defect, cu contract de vânzare-cumparare vizat de serviciul fiscal de la vânzător , dar și de la mine adică de la cumpărător. Am fost la Poliție să o trec pe mine dar , trebuie ITP valabil și asigurare , pe care nu le am neavând nevoie pentru că mașina este defectă. In vara aceasta după reparație urmează să vând masina.
Intrebare- Pot face acest lucru doar cu contract de vânzare-cumparare, fără a fi trecută pe mine la Politie? Cum se va proceda. Mulțumesc pentru răspunsuri
Va trebuie permis categoria TR sau C. Categoria B are limita de MMTA 3500 kg, și buldoexcavatorul depășește aceasta greutate.

Iongab a scris:

Am urmat cursul de mașinist la masini terasiere.si dețin permis cat B .Pot conduce buldoescavatorul an orasi.

Domnule Popa Gheorghe cu scuzele de rigoare am o întrebare. Dacă circul cu buldoexcavatorul pe drumul public și mă oprește poliția , ce acte îmi cere ? Tot eu vă spun. Permisul și certificatul utilajului care după caz este înmatriculat sau înregistrat. Nu mai postați afirmații că trebuie nu știu ce autorizații sau alte acte. Pentru a conduce buldoexcavatorul pe drumurile publice trebuie permis cat. TR. sau C , iar pentru exploatarea utilajului trebuie atestat mașinist cale și terasamente.

POPA GHEORGHE a scris:

La transport nu este nevoie in cazul prezentat de dvs., dar cand va apucati de lucru in curtea omului, Da.
Legea ssm nr. 319/ 2006 cu modificarile si completarile ulterioare mentioneaza:
-Art. 3. - (1) Prezenta lege se aplică în toate sectoarele de activitate, atât publice cât şi private.
(2) Prevederile prezentei legi se aplică angajatorilor, lucrătorilor şi reprezentanţilor lucrătorilor.

Va trebuie cat C sau Tr pentru a circula legal pe drumurile publice. Cu cat. B conduceți doar dacă tractorul sau buldoexcavatorul are până în mma 3500 kg. Atestatul, sau diploma pentru terasamente arata ca sunteți calificat sa exploatați utilajul.