avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 389 soluții astăzi
Forum Activitate negocasa

Activitate negocasa

Răspuns la discuția Productie in bucataria proprie
Va multumesc mult dl. Popa! Deci inteleg ca nu este diferit nimic cu mult fata de alte obiecte de activitate,
Buna ziua. As dori sa stiu, sau sa confirm: exista o posibilitate sa produci bunuri alimentare (ex paine, prajituri, ciocolata, mancare la ceaun) in bucataria proprie si sa vinzi? Este nevoie de aprobari speciale sau firma? Sau se poate merge pe ideea de producator / ‘mester popular’ sau ceva de genul? Va multumesc mult de tot!
Buna Oana!
Si eu am pus aceeasi intrebare pe forum; acum observ.

Tu intelegi ceva de aici? [ link extern ]

Nu sunt sigur daca inteleg corect; mai e nevoie de aviz sau nu mai e nevoie de aviz, cel putin pentru mastile acelea simple pe care le gaseam la farmacii.

Vad ca anuntul asta a fost dat ieri.

Mersi mult!
Buna ziua!

Poate ma poate ajuta cineva sa inteleg .... ma depaseste complet exprimarea de aici [ link extern ]

si nu inteleg exact nici incadrarea juridica.

Avem posibilitatea sa importam masti din acelea chirurgicale, care au certificat CE dar nu sunt 'medical grade' cum ar veni. Sunt acele masti chirurgicale simple pe care le gaseam in farmacii la 1 leu.

Nu inteleg exact daca avem voie sa le importam ca si firma, trebuie vreoun anume aviz special sau nu ... nu as vrea sa ne mai trezim si la parnaie pentru 100 masti si vreo 300 lei castig...

Va multumesc mult!
CLAUDIU LASCOSCHI a scris:

Daca nu vreti sa primiti turisti in casa nu cred ca ar fi probleme.
Important este sa o faceti ca lumea.

Buna dimineata! Va multumesc foarte mult pentru raspuns!

Deci practic, legal, nu este nevoie nici macar de o notificare catre primarie; ex. Daca cumperi un kit de casa din lemn o poti amplasa ca pe orice ‘obiect’ in curte? Evident, nu este cazul si nu se ia in discutie sapatura sau fundatie, cel putin nu grea.

Am vazut ca este mentionata in lege ‘casa de vacanta’ insa nu am inteles prea multe.

Nu avem ca obiectiv integrarea in circuit turistic, exclusiv pentru relaxare pe timp de vara, cultivare legume, etc.

Multumesc inca odata!
As dori sa stiu daca pe un teren extravilan se poate construi o casa de vacanta ecologica, din chirpic, baloti de paie, lemn, etc.

Exista vreo legislatie care reglementeaza constructia caselor de vacanta? Am cautat ceva dar fara success.

Implica si se aplica aceleasi lucruri ca la orice alt fel de constructie sau exista reglementari specifice?

De altfel, stiu ca se poate construi in extravilan, in amprenta maxima de X mp, pentru exploatatie agricola de ex. Daca aceasta ar fi o posibilitate pentru a construi ceva mic in extravilan, exista reglementari pentru felul / marimea exploatatiei care trebuiesc indeplinita?

Va multumesc!