avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 425 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate avize necesare import masti chirurgicale
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

avize necesare import masti chirurgicale

Buna ziua.
Ma puteti ajuta cu un raspuns la intrebarea: Am nevoie de aviz( autorizatie) de la ANMDMR pentru a comercializa masti chirurgicale importate din afara UE?
Cel mai recent răspuns: oana1 , utilizator 23:09, 29 Aprilie 2020
Buna Oana!
Si eu am pus aceeasi intrebare pe forum; acum observ.

Tu intelegi ceva de aici? [ link extern ]

Nu sunt sigur daca inteleg corect; mai e nevoie de aviz sau nu mai e nevoie de aviz, cel putin pentru mastile acelea simple pe care le gaseam la farmacii.

Vad ca anuntul asta a fost dat ieri.

Mersi mult!
Este foarte clar. Vezi
2. Art. 81 Dispozitivele medicale prevăzute la art. 4.1 se introduc pe piață de către
producătorul sau reprezentantul autorizat al producătorului stabilit în România în baza declarației de conformitate.
Trebuie sa fiti reprezentant autorizat al producatorului.
Pana la urma am inteles ca in perioada starii de urgenta nu e necesar acel aviz de la ANMDM. Importul s-a facut pe baza declaratiei de conformitate si declaratia importatorului cum ca sunt de uz general, nu sunt destinate spitalelor. Oricum avizul nu este necesar la import, ci ulterior , pentru comercializare. Dupa incetarea starii de urgenta am inteles ca e necesar avizul. Oricum informatiile sunt ambigue si uneori contradictorii. Succes.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Este voie sa se importe masti chirurgicale? negocasa negocasa Buna ziua! Poate ma poate ajuta cineva sa inteleg .... ma depaseste complet exprimarea de aici ... (vezi toată discuția)
Echipament de protectie | masti de protectie, manusi, pistol termometru augustina7 augustina7 Buna ziua, In cazul in care mastile in 3 straturi, masti KN95, combinezoane, halate, manusi, NU sunt considerate dispozitive medicale, ci echipamente de ... (vezi toată discuția)
Proceduri comert online MonaGeorgescu MonaGeorgescu Referitor la comertul online am urmatoarea situatie: O societate comerciala produce in Romania creme si integratori farmaceutici pe care le va vinde in clinici ... (vezi toată discuția)