avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 693 soluții astăzi
Forum Activitate SneAkerDDICT

Activitate SneAkerDDICT

Răspuns la discuția Platesc taxe sau nu ?
Buna seara,

Multumesc de raspuns.
De cumparat nu cumpar de la magazine ci de la persoane private.
Cumparatorul initial (vanzatorul in relatia cu mine) a cumparat produsele la un moment dat din magazin si sigur ca a platit deja TVA.
Daca mai platesc si eu la vanzare inseamna ca TVA ul ptr produsul respectiv s a platit de 2 ori.
E in regula sa fie asa ?

Buna ziua,

Va adresez urm situatie:

- sunt o persoana fizica (nu juridica, nu PFA, nu alta incadrare) care cumpara anumite produse din strainatate sau din Romania de la persoane fizice (nu juridice, nu magazine).
- eu la cumparare sigur ca nu primesc nicio factura ptr ca vanzatorii sunt pers. fizice si nu firme sau pers. juridice
- cumparatorii initiali (deci vanzatorii in relatia cu mine) le au cumparat din magazin deci au platit taxele aferente
- eu acum la randul meu vand produsele acestea in Romania si obtin un anumit profit din vanzarea lor.

Intrebari:
1. Trebuie sa platesc impozit sau alte taxe ? Daca da, ce anume ?

2. Exista un prag financiar pana in care nu este necesara plata de taxe ?

3. Daca trebuie sa platesc ceva anume, nu este posibil sa o fac personal (ma duc anual si platesc x % din y la Anaf etc) ? Sau este nevoie sa ma inregistrez ca PFA ? Ce anume trebuie sa fac daca trebuie sa platesc taxe ?

Mentionez ca sunt singurul care vinde, nu am asociati sau nu mai vand si altii in numele meu (daca e relevant in aceasta situatie).

Multumesc!
Florin