Cererea de reconstituire a dreptului de proprietate a fost facut de Concubina, impreuna cu mosul meu, dupa moartea fratelui acestuia. Nu a fost facuta vreo succesiune,intrucat nu au avut copii. Practic tot terenul mostenit prin testament de concubina, dupa fratele mosului meu, a fost trecut la mentiuni,cu semnaturile amandurora, ca se va impartii in mod egal. Abia dupa cativa ani s-a facut testamentul concubinei pentru Doamna care a initiat cauza in instanta.
Intrebarea mea era cam ce valoare juridica ar avea acea cerere de reconstituire pe legea 18/91. Si daca are rost sa consult un avocat pentru a vedea daca acea cerere de reconstituire are o valoare in raport cu testamentul dansei,facut dupa cativa ani.
Buna. Recent mama mea a fost actionata in instanta de catre cineva pentru un teren,unde mosul meu figura pe o adeverinta de punere in posesie.
Practic. Mosul meu, Fagaras Constantin a avut un frate,Fagaras Ioan care a locuit in concubinaj cu o doamna, Ziloi Roza. La decesul acestuia, Doamna in cauza a facut cerere pe leagea 18/91 pentru niste terenuri, iar la mentiuni pe acea cerere este trecut textul : A se imparti in mod egal cu Fagaras Constantin, adica fratele concubinului decedat.
Doamna Roza a avut un testament dupa concubinul dansei si a facut si ea un testament pe toata averea ei, dupa ce a facut acea cerere de iproprietarire pentru o alta persoana.
Evident ca pe Adeverinta eliberata de Primarie, figureaza atat numele D-nei Ziloi Roza, cat si cea a mosului meu, Fagaras Constantin.
Mostenitoarea Doamnei, ne-a actionat in judecata atat pe mama cat si Comisia Judeteana de Fond Funciar,Primaria si Comisia Locala pentru scoaterea numelui Mosului meu din acte.
Mentionez ca inca nu s-a eliberat nici un titlu de proprietate.
In ce masura se mai poate face ceva, acum ca instanta a dat hotarare de exceptia inadmisibilitatii actiunii,pe motiv ca mosul meu nu avea de ce sa apara pe cererea facuta de Ziloi Roza de reconstituire a proprietatii?